Mitt speltips: Under 2.5 mål till 1.95 hos Pinnacle

____

Östersund fortsätter att hänga på toppen och står för bra prestationer. Nu har de störts av skador och spelet har varit lite hackande men tränare Magnus Powell tog hem månadens tränare. Gästerna för dagen är imponerande Utsikten som enligt alla förväntningar skulle harva i botten i år men som gjort det motsatta. De mätta spelarna som benämndes har fått en ny chans att nå upp till Allsvenskan och det märks på sammanhållningen. Spelet har lett till mycket fri kreativitet i offensiven medan de heller inte tummar på något i defensiven, svårslaget lag som när det är medgång visar på nya höjder.

AFC Eskilstuna - Östersund 1-1 (Expected goals wyscout: 0.81-1.45)
Ingen höjdarmatch direkt. Det kändes slarvigt på många sätt hos Östersund och det var inte så mycket kontrollerat spel. De lämnade mycket ytor bakom sig men å andra sidan skapade de tillräckligt för att vinna matchen. Malcolm Stolt brände ett superläge i första halvlek medan Amatkarijos mål kändes lite svagt ingripande av AFC:s målvakt.

Helsingborg - Utsikten 0-1 (Expected goals wyscout: 0.58-0.71)
Även denna match var chansfattig. Utsikten gjorde det svårt för ett krisande Helsingborg genom att vara mycket samlade och påpassliga vid omställningar. De lyckades 2-3 gånger med detta och det gav utdelning genom ett snyggt mål av Hedlund.

Östersund: Malcolm Stolt avstängd.
Utsikten: Wilhelm Nilsson avstängd.

Lagens defensiver fortsätter vara stabila - lockas till underspelet

Både Östersund och Utsikten har genom sin defensiv kunnat hänga med i toppen. De har släppt in sju mål på åtta matcher och nu när de befinner sig bland topplagen så blir det mer poängfokus samt riskminimerande spel. Malcolm Stolt saknas i Östersund, forwarden som kanske inte är den målfarligaste men som lyckas dra isär backlinjen med sin löpkapacitet och skapar yta för bland annat Amatkarijo. Östersund blir försvagat utan honom och Utsikten kan mer fokusera på Östersunds bästa spelare i Amatkarijo. Tror vi får se en mer stängd matchbild här precis som lagens föregående matcher.

Spel: Under 2.5 mål till 1.95 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip