VSK hade problem att skapa målchanser mot AFC och det är tätt med matchande nu. Här är mitt speltips när topplaget möter Östersunds FK på bortaplan.

Senaste möten
VSK - ÖFK 2-2 (Svenska Cupen), 2023

ÖFK - VSK 2-2, 2022
VSK - ÖFK 1-1, 2022

Superettan
3. Västeras SK 10 5 3 2 14:7 18
10. Östersund 10 3 4 3 13:11 13

ÖFK hemma
4 1 2 1 7:7 5

Formen
O, F, O, F, F

Senaste match
Brage - Östersunds FK 2-1

Keita - Weilid, Rask, Hedenquist, Adjoimani - Brendon, Sinyan - Österholm, Musolitin, Amatkarijo - Stolt

VSK borta
6 2 2 2 6:4 8

Formen
V, O, V, F, O

Senaste match
Västerås SK - AFC Eskilstuna 0-0

Fagerström - Magnusson, Nsabiyumva, Douglas - Gefvert, Ask, Edlund, Åslund - Johansson, Ali, Burke

Målsnålt igen?

Västerås SK har gått starkt överlag i år och jag trodde på dem hemma mot AFC Eskilstuna. Men den där riktiga energin fanns inte från start och även om man tryckte ned AFC rejält i andra halvlek var målchanserna lätträknade. Det är ingen vågad gissning att Östersunds FK, som själva har en tung period just nu, kommer att kopiera AFC:s taktik till stora delar och parkera sin buss mot ett spelskickligt motstånd.
VSK har inga avstängningar att tänka på utan kan komma med alla friska spelare man har till mötet uppe i Östersund. Ett motstånd som är lurigt att möta då man inte har några problem att överlåta initiativet och satsa fullt ut på snabba omställningar.
Där är ÖFK ett ganska bra Superettanlag, men man saknar en riktigt bra nummer nio som gör mer än kämpar hårt. Till söndagens möte har ÖFK en jobbig avstängning på Adjoumani, en spelare som bidrar med kvicka fötter och snabbhet på kanten. Skönt för VSK att slippa honom i omställningarna bakåt.
När jag väger in läget för båda klubbarna, där VSK hade problem att skapa heta målchanser sist samt ett ÖFK som förlorat tre av sina fyra senaste matcher, plus lägger till slitna ben efter ett tufft matchande. Då landar jag i underspel här. ÖFK kommer vilja sätta försvaret först efter två tunga förluster i rad där den senaste kom som en käftsmäll på tilläggstid borta mot Brage (1-2).

VSK har individuellt skickliga försvarare som är duktiga på att vinna dueller och det är viktigt mot ett lag som ÖFK som inte drar sig för att sätta tidiga bollar på sina offensiva spelare och anfalla med fart. VSK har bra snabbhet i sin backlinje, en duktig målvakt och har bara släppt in sju mål så här långt.

SPELTIPS
Jag spelar under 2.5 mål till 2.08 hos Expekt (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip