Är det dags för AIK att hoppa in i vinnarspåret igen? Jag tror det.

Senaste möten
ÖFK - AIK 1-2
AIK - ÖFK 0-1

Allsvenskan
7. AIK 6 3 1 2 6:5 10
13. Östersunds FK 6 1 2 3 7:6 5

ÖFK hemma
2 1 0 1 6:2 3

Formen
V, O, F, F, F

Senaste match
Djurgården - Östersund 2-0

AIK borta
2 0 0 2 0:4 0

Formen
F, V, V, F, O

Senaste match
AIK - Malmö FF 1-1

Östersund var något coronadrabbat mot Djurgården (Sonko Sundberg saknades) och föll med 0-2. Hur smittoläget är i laget till AIK-matchen är inte helt klarlagt. ÖFK har hållit träningarna stängda men ska man tro lagläkaren så verkar det som att smittan inte fått fart i truppen. Vi får väl se på måndagen, men oavsett det ser jag det här som en match som AIK är storfavorit till att vinna.
ÖFK har förlorat tre raka matcher och inte gjort något mål i de två sista. Det började med att Varberg vann rättvist med 2-1 i Östersund, sedan torsk borta mot Mjällby med 0-1 innan Djurgården 0-2.

Då såg startelvan ut så här: Keita - Mukiibi, Mensiro, Haugan - Hörberg, Ssewankambo, Ahrin, Kpozo, Bellman, Perry, Turgott

AIK kommer till spel efter 1-1 hemma mot Malmö FF. En sämre första förbyttes mot en bättre andra och 1-1-1 tycker jag var rättvist. Chanser fanns åt båda håll för att vinna, framförallt så hade Stefanelli sina lägen. Och det börjar väl lukta islossning för honom snart? Jag tror att det kan komma här. Det AIK har emot sig är att Nabil Bahoui klev av skadad sist och Seb Larsson är avstängd på grund av gula kort. Alla som följer allsvenskan och AIK vet hur viktig han är för laget. Men jag tror ändå att Grzelak ska kunna hanterade det och det är väl kanske "rätt match" att ha dessa två borta.

Troligast med att Ofori får starta igen på mitten och kanske att Radulovic eller Silva tar Bahouis plats. Jag tycker att AIK gjort ett antal bra matcher där det hade kunnat gå deras väg. Egentligen är det IFK Göteborg borta som är den enda riktigt dåliga insatsen. För även om de föll borta mot Norrköping (0-2) så var det prestationsmässigt inte ett resultat som speglade matchen.

SPELTIPS
Jag spelar AIK att vinna och hålla nollan till 2.60 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip