Östersund och Degerfors möts i sista rundan i Allsvenskan.
Mitt speltips: Östersund att ha flest hörnor. 6.25 på Bethard . Går även att ta Östersund +3,5 hörnor till ett mer normalt odds. Bethard

Lite av ett rövarspel. Men tycker det finns värde. Degerfors måste ta fler poäng än Halmstad gör nere i Malmö för att slippa kval. Klart de har bra chans att undvika kvalångesten om de vinner här - och de kommer såklart gå för segern. I och med att Degerfors lär ta tag i taktpinnen och är rättmätig oddsfavorit är det såklart rimligt att de även är favorit till att ha flest hörnor. Men 6.25 på ÖFK är för högt för att inte syna i min bok.

Degerfors har vunnit "hörnmatchen" i blott 7/30 allsvenska matcher. Hade de mött ÖFK eller lag av Östersunds kaliber i 30 matcher hade det såklart blivit fler hörnsegrar, men de är inte ett lag som skapar särskilt många egna hörnor. Snittet för egna hörnor är 4,26 per match i Allsvenskan, precis samma som ÖFK här. Släpper till i snitt 5,68 defensiva hörnor per match, vilket är näst flest i serien, efter just ÖFK.

Östersund får tillbaka ett par spelare efter avstängning. Förlorade mot Göteborg med 4-0 senast, men tycker inte insatsen var SÅ dålig. Ställde inte bara ut skorna, vilket kanske resultatet indikerar. Har absolut noll att spela för här såklart, men det är ändå sista hemmamatchen i Allsvnenskan. Kommer trots allt vara lite publik där och för många spelare är det sista chansen att visa upp sig i högsta serien för att kanske få ett nytt kontrakt. Sen har de ändå ett ansvar gentemot HBK som är involverat i bottenstriden att åtminstone försöka. Något Hansen varit inne på i veckan.

Ser vi till 1x2-oddsen är det såklart mest troligt att Degerfors kommer ta ledningen vid något tillfälle och därefter falla hem och bevaka lite. Vid en sån matchbild ökar naturligtvis ÖFKs chanser att skapa fler hörnor än Degerfors.

Säger inte att Östersund garanterat kommer vinna matchen. Men det är två svaga hörnlag som möts och jag tycker Östersund ska ha betydligt bättre chans än oddsen säger att ha flest hörnor här. Därför känns det givet att syna 6.25.

This is the stats tab
This is the post tip