Ett Östersund som försöker gräva djupt för att studsa tillbaka efter sex raka matcher utan vinst. Hemma på Jämtkraft arena får man trots allt säga att resultaten varit ok, uddamåls förluster (1-2)i deras två senaste hemmamatcher mot toppduon Utsikten och Västerås. Förutom detta har man i de andra tre matcherna hemma inte förlorat. Men är det mot Örgryte IS som formen ska vända? Jag tror inte det trots att man både är oddsfavoriter och har hemmaplan. Avsaknaden av en riktigt bra forward är lite för påtaglig.

Jag tror på en målfattig tillställning där Östersund kommer vara bollförande. Jag har dock svårt att se att dem ska lyckas luckra upp ÖIS generellt sätt täta försvar. ÖIS har varit bra i sitt kontringsspel där både Hady Saleh Karim och Noah Christoffersson har växlat upp.

Örgryte IS då? Ett formtoppat ÖIS som trots förlusten senast mot Landskrona kommer med både bra prestationer och fler poäng i bagaget. Förlusten senast speglande inte matchen där fler mål borde ha gjorts för båda lagen. Bärkroth saknas återigen pga sjukdom och det kan ställa det för ÖIS offensiv som verkligen har kommit igång på slutet.

Jag sneglade på krysset men ÖIS med sin form får för mig stå som favoriter - oddset och Bärkroths frånvaro till trots.

Saknas i Östersunds FK: Kalpi Ouattara, Theodore Rask.
Saknas i Örgryte IS: Nicklas Bärkroth, Anton Andreasson, Amel Mujanic.
This is the stats tab
This is the post tip