Ett lurigt motstånd väntar tabellettan i Premier League när Arsenal gästar Oxford United på Kassam Stadium, i den tredje omgången av engelska FA Cupen. Oxford har redan slagit ut två motståndare i turneringen. Arsenal kliver in först nu och är på jakt efter en 15:e titel i FA Cupen. Inget annat lag så många pokaler. Då motståndet är ett League One lag kommer Arsenal att rotera helt i startelvan. Då bör Oxford ha en stor chans att hålla siffrorna nere.

Oxford har rent historiskt gjort det bra i FA Cupen. De har tagit sig längre än tredje omgången i tre av de sex senaste försök. Denna säsong har Woking och Exeter slagits ut. Även om ligaspelet inte har varit helt på topp - där laget ligger i mitten av tabellen, så har Oxford haft en förmåga att resa sig i denna turnering. Ett möte mot en serieledare i Premier League är något av en dröm. Spelarna kommer att vara taggade till tänder.

Samma entusiasm finns inte hos tränaren Mikel Arteta och hans Arsenal. Tvärtom. Allt fokus ligger på ligaspelet. Arsenal leder tabellen med fem poäng före stormakten Manchester City. Sist Arsenal var i farten blev det mållöst hemma mot Newcastle United. Till detta cupmöte är det en helt annan startelva som kommer till start, då nyckelspelarna väntas vila helt, eller få begränsad speltid. Truppspelarna håller inte alls samma nivå.

Marknaden har Arsenal som megafavoriter till seger. Dock är handikapp linan direkt felaktig då detta inte lutar mot en utklassning. Därmed blir det ett spel på att Oxford täcker den högt uppsatta handikapp linan, som ligger på +2,5 mål i fördel. Då kan Oxford till och med förlora matchen mot Arsenal med upp till två mål i skillnad, som 1 - 0, 2 - 0 eller 3 - 1. Spelet sitter ändå.

Speltips Oxford - Arsenal
1 asian +2,5 (samma som Oxford +2,5 mål). Odds 1.65 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Oxford:
Edward McGinty, Djavan Anderson, Elliott Moore, Sam Long, Ciaron Brown, Lewis Bate, Marcus McGuane, Cameron Brannagan, Yanic Wildschut, Matty Taylor & Josh Murphy.

Preliminär startelva - Arsenal:
Matt Turner, Takehiro Tomiyasu, Rob Holding, William Saliba, Kieran Tierney, Mohamed Elneny, Albert Sambi Lokonga, Marquinhos, Martin Ödegaard, Fabio Vieira & Eddie Nketiah.
---
This is the stats tab
This is the post tip