Äntligen är landslagsuppehållet över!

Äntligen är serielunken tillbaka!

Visst gick det riktigt bra med landslagsrekarna, men det är ändå ligagrinden vi lever för.
Mer volym och roligare matcher. Räkna med en del rekar inför kommande helg.
Först ut mötet mellan storklubbarna Pachuca och Cruz Azul i mexikanska Liga MX. Lets go!

Pachuca är en mexikansk storklubb som efter ett par halvdana tabellplaceringar steppat upp det senaste året. I 2021/2022 Clasuran vann de helt välförtjänt seriespelet, men förlorade dessvärre finalen mot Atlas. Nu senast i 2022/2023 Aperturan slutade de fyra i seriespelet och gick sedan och vann hela slutspelet på ett imponerande sätt. Slutsiffrorna (över 2 matcher) skrevs till sjuka 8-1 mot Toluca till Pachucas fördel.

De två tyngsta faktorerna till Pachucas framgång det senaste året har varit skyttekungen Nico Ibañez och tränaren Guillermo Almada.
Den förstnämnda lämnade klubben inför denna säsong till Tigres. Han lämnar givetvis ett stort hål bakom sig då hans 35 ligamål på 55 starter inte kan matchas av någon annan spelare i ligan egentligen.

Men, trots att Nico Ibañez sökt sig vidare så har Pachuca imponerat offensivt. Med 24 mål framåt är de det bästa laget i ligan offensivt.
Att Pachuca fortsatt håller hög nivå, skapar gott om chanser och smäller in många mål trots försäljningarna tillskriver vi coach Almada 2023.
Tittar vi på truppen i sig så är det en helt okej trupp, men de spelar på en nivå som få andra tränare hade kunnat lyfta dem till.

Jag personligen hade förväntat mig att Pachuca skulle bli oerhört mycket svagare efter försäljningarna av Victor Guzman och Nico Ibañez, men tji fick jag och laget flyger fortsatt rätt högt.

Det som imponerar på mig allra mest är hur pass utspridda målen är. De gör flest mål i ligan, men de har ingen spelare som riktigt utmanar skytteligaledaren trots det.

Missvisande form

Tittar vi på formen hos bägge dessa lag så kan man lätt tro att Cruz Azul kommer i en formtopp medan Pachucas form är... sisådör.
Tar man 5 segrar på dem 6 senaste matcherna har man självklart gjort ett bra jobb oberoende av vem som står på andra sidan. Men samtidigt, har man någon kännedom kring Liga MX är det också rätt tydligt att Cruz Azul haft lättast möjliga spelschema, utan att överdriva det minsta.

4 (!) hemmamatcher mot 3 bottenlag + ett Atlas som är rejält på dekis.
2 bortamatcher mot ligans 2 sämsta lag. Vinst mot dåliga Puebla och förlust mot ligans by far sämsta lag Mazatlan.
Med andra ord är det inga resultat som imponerar.

Mannen med få kritiker (jag en av dem), Ricardo Ferretti, har haft en enkel start på sitt nya uppdrag som tränare för Cruz Azul.
Han har stött på lämpligt motstånd och har sin vana trogen tagit mestadels 1-0 segrar, oberoende av motståndarnas klass.
Ferretti som tränare är en riskminimerande sådan vars styrkor ligger i defensiven. Kanske lika bra nu då Cruz Azuls trupp egentligen inte håller för en topp 6 position.

På lördag ställs Cruz Azul inför sin största utmaning hittills under Ricardo Ferretti och inte mycket pekar på att de är bra nog för att få med sig ett bra resultat därifrån.

Pachuca är ruggigt revanschsugna efter fiaskot i CONCACAF Champions League och har en växel i sig som är långt över Cruz Azuls.
Vidare så spelar Cruz Azul inatt (05:05) borta mot Queretaro. Matchen mot Pachuca, ytterligare en bortamatch, spelas bara 3 dagar senare.
Trötta ben?

Låt er inte luras av lagens form. Hemmalaget har bättre tränare och bättre material.
Pachuca att vinna spelas till 1.87 hos Nordicbet!

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip