Det är jämt i den mexikanska ligatoppen. 3 lag står på en delad förstaplats med 19 inspelade poäng efter 9 omgångar. Ställningen ser ut som följande:

1. Monterrey. Målskillnad: 10+
2. Cruz Azul, 7+
3. Pachuca 5+

Här ska vi gå igenom matchen mellan "serieledarna" Pachuca och jumbon Juarez. Kan ju bara gå på ett sätt, eller hur?
Ja, mycket pekar på det i varje fall!

Klasskillnad

Klasskillnaden mellan laget är rejält påtaglig.

I tabellen:
Pachuca 6-1-2.
Juarez 0-2-6.

Klasskillnad!

Underliggande?
Pachuca ligger ligger högt upp både vad gäller offensiven (xT, xG m.m) och defensive (xTa, xGa, m.m), vi pratar om en rättvis delad serieledning. Juarez å andra sidan liga föga förvånande i botten på i princip alla metrics.

De må spela en defensiv fotboll, men de släpper också till väldigt mycket chanser. Deras kontringsspel resulterar dessutom i oerhört få chanser/mål och de är just nu sämst med 4 mål framåt. VI snackar alltså om knappt ett gjort mål varannan match.

Pachuca kommer från ett kryss men hade dessförinnan 2 raka segrar. De har bäst hemmaform av samtliga lag i Liga Mx (4-0-0) och det finns ärligt talat inte något som egentligen talar för att det ska bli poängtapp mot jumbon.

-1 Asian Handikapp har droppat hos dem flesta bolagen, men Unibet släpar efter och har 1.79 kvar, vilket får ses som godkänt! Borde stänga runt 1.65 och får därför 1.5u av mig.

Rondon och Idrissi shot?

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip