Super Clasico del 2!

Ja, alltså dags för Chivas nästa ångestmatch.
Chivas åkte på pumpen rejält i match 1 och förlorade hela 0-3 hemma på Estadio Akron. ILLA!

Inte för att de på något sätt är i närheten av Club America, men pga matchens betydelse. Club America vs Chivas är Mexikos motsvarighet till Real Madrid - Barcelona, eller DIF - AIK om man så vill!

Att ge upp finns inte på Chivas tankar utan Fernando Gago har inget annat val än att trycka gasen i botten från minut 1. I och med att laget förlorade i helgen, även det hemma, mot ett formsvagt Leon så har dem kritiska rösterna blivit än fler, således gäller det här "avslagna" dubbelmötet mer än vad en på förhand kan tro.

Utvilade, starka Club America

Chivas mönstrade ett starkt lag i helgens ligamatch. Club America å sin sida valde att vila sina nyckelspelare. Trots en del rotation så lyckades Club America slå konkurrenterna Tigres med 2-0. Tränaren Jardim visade med den startelvan att han fortfarande tar returen på största möjliga allvar, vilket samtidigt också blev en styrkedemonstration av Club Americas truppbredd.

Inatt kommer betydligt mer uddlösa Chivas att ligga högt med backlinjen för att kontrollera matchbilden. Dessvärre är det en gameplan som Club America kommer att trivas med, men något som Chivas är illa tvungna att försöka göra.

Club America är nämligen överlägsna i Mexiko rent defensivt vid ledning. De släpper till oerhört få chanser och är samtidigt väldigt effektiva när de väl kontrar, och kontringslägen kommer det att finnas gott om! Chivas är bra vid underläge, de skruvar helt enkelt upp sitt vanliga spel några nivåer och sätter en helt annan intensitet i press och passningsspelet. Misstagen blir dock fler och Chivas släpper således till många chanser emot sig. Där är de rentav sämre än snittet!

Notera att det är relativt tidig avspark (nåväl), så är ni uppe den tiden så har ni möjlighet att se en sevärd och händelserik match :)

Jag spelar Club America + Över 1.5 mål @ 1.80 hos Coolbet . 1 unit.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip