Match nr 2 i "Repechajen" är mellan kvalets bästa lag mot kvalets sämsta, i varje fall sett till tabellplacering.

Pachuca slutade precis utanför topp 4 och missade direktkvalificering till kvartsfinalerna med en poäng, surt!
Det är framförallt Pachucas hemmaspel som spökat den här säsongen där de har 4-1-3 på åtta matcher.
Inte fy skam, men tyvärr inte tillräckligt bra om man ska sluta topp 4.
På bortaplan har det gått desto bättre där de lyckats spela ihop 18 p (6-0-3) på 9 matcher.

Det blev ett trendbrott i den senaste hemmamatchen i och med 2-1 segern mot Atletico San Luis, ett välbehövligt sådant som stärker självförtroendet inför det som komma skall. I övrigt hade Pachuca över 2 i xg i dem tre senaste matcherna, inklusive bortamatchen mot Atlas.
I matchen dessförinnan hade man ett lägre xg, men vann å andra sidan med hela 4-1 borta mot helgens motståndare Santos Laguna. Expected goals förtäljer dock sällan hela historian som ni säkert vet och Pachuca var helt välförtjänta segrare i den matchen trots ett lägre net xg.

I helgen är det alltså återigen dags för Pachuca att ta sig an Santos Laguna, men denna gång på hemmaplan, och förutsättningarna kan knappast vara bättre.

Iskalla, tursamma Santos Laguna

Santos Laguna har trots en klappkass säsong lyckats nå "Repechajen".
Detta trots att man hamnade utanför topp 12. Why?
Jo, tack vare pappersarbete och inte själva spelet på plan. Det är nämligen så att laget som har sämst snittpoäng dem 2 senaste åren blir automatiskt bannad från ett eventuellt slutspel. I den sitsen hittar vi dåliga Queretaro vilket i sin tur innebär att lag 13 får chansen istället (Santos Laguna).

Inte mycket har stämt för Santos Laguna under 2023 men absolut allra sämst har defensiven varit.
Med 37 insläppta på 17 matcher är de endast bättre än ligans slagpåse Mazatlan (41 insläppta, resultat 2-1-14).
Att de endast släppt in 4 mål mindre än Mazatlan är rent av skamligt och tidigare hyllade målvakten Carlos Acevedo har gjort en av sina sämsta säsonger sedan han blev ordinarie, och det säger också en del om backupmålvakternas kvalité som alltjämt får noll minuter.

Enda ljuspunkten hos bortalaget är colombianske anfallaren Harold Preciado som dragit ett tungt lass offensivt.
Han har skrapat ihop 11 poäng (7 + 4) på sjutton omgångar och är dessutom oerhört nyttigt i kombinationsspelet.
Lyckas Pachuca hålla honom i schack är hälften vunnet.

Santos Lagunas matcher är ofta väldigt böljande och målrika sådanna.
Tyvärr för deras del passar den typen av matchbild Pachuca väldigt bra, vilket vi inte minst fick se för några veckor sen när Pachuca piskade Santos.

Santos ordinarie målvakt är tveksam till den här matchen och forecasten säger att han högst troligen missar matchen. Lajud ersatte i den senaste matchen mot Cruz Azul i vilken han släppte in 3 mål på strax över 1 xg emot sig. Han agerade allt annat än säkert vid samtliga mål om vi ska vara helt ärliga och såg ut att vara både fastlimmad på linjen flertalet gånger och allmänt seg i både huvud och kropp.

Men det här spelet står inte och faller med Carlos Acevedos vara eller icke vara, för gudarna ska veta att Santos läcker oavsett vem som spelar.

Ni kanske förstår vartåt det här tipset lutar.
Pachuca har en ruggig högstanivå och en klart bättre lägstanivå än Santos Laguna.
Formen på uppgång hos hemmalaget till skillnad från Santos Laguna som endast mäktat med 1 seger på dem 6 senaste matcherna.
PAchuca har bättre trupp och dessutom en MYCKET bättre tränare i Guillermo Almada, som förövrigt coachade Santos Laguna mellan 2019-2021.

Jag räknar med en mycket underhållande match och väljer därför Pachuca vinst + Över 1.5 mål i matchen till 1.80 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip