Mitt i allt VM-kval så bjuds vi på en rätt trevlig match i Serie B på söndag 15:00 på Stadio Renzo Barbera. Både Palermo och Parma är ny för i år i Serie B. Palermo åkte ur Serie A förra året och Parma kommer senast från spel i Serie C. Trots detta så möttes lagen så sent som säsongen 14/15 i Serie A.

H2H:
14/15 Parma - Palermo 1-0
14/15 Palermo - Parma 2-1

Tabell:
3 Palermo 7 3 4 0 9:5 +4 13p
11 Parma 7 3 1 3 6:8 -2 10p

Målsnitt:
Palermo - 2,00 mål per match
Parma - 2,00 mål per match

Senaste match:
Parma - Salernitana 2-2
Ascoli - Palermo 0-0

Palermo kommer som tidigare nämnt från spel i Serie A. I år är förhoppningarna om att ta steget upp till det italienska finrummet igen och Palermo ses som en av det främsta utmanarna till att komma topp 2 och lösa en direktplats upp till Serie A. Inledningen på säsongen har varit okej för det sicilianska laget. 3-4-0 står Palermo på efter det inledande sju matcherna och parkerar därmed på plats 3 i ligan.

Den före detta storklubben Parma degraderades 14/15 från Serie A till Serie C, dvs fjärdedivisionen på grund av de ekonomiska problemen som fanns i klubben. Efter att klubben nu hittat tillbaka upp i seriesystemet så lär det säkerligen finnas drömmar om Serie A igen.
Parma står på 10 poäng efter de inledande 7 omgångarna och ligger i mitten av tabellen. En helt okej start för en nykomling.

Linan är något pressad men jag tänker mig underspel här.

Palermo saknar hela 7 spelare som befinner sig på landslagsuppdrag. Trajkovski, Cionek, Jajalo och framförallt skyttekungen Nestorivski är några utav spelarena som saknas. Nestorivski är verkligen en spelare som är superkey för Palermo offensiv och låt mig förklara varför - Han är en av Serie Bs vassaste anfallare. Han stod för 11 mål under fjolåret i Serie A, väldigt starkt för ett lag som sedan åkte ur. I inledningen av Serie B har han stått för 4 kassar på 5 matcher.
En annan sak som är värt att tillägga är att Palermo spelat två 0-0 matcher i Serie B och båda gångerna har Nestorivski saknats. Bortser vi från matcherna Nestorivski medverkat i så har Palermo gått mållösa i 3 raka matcher.
Bredvid Nestorivski spelar landsmannen Trajkovski som också är på resande fot med det makedonska landslaget.

På fredagskvällen mötte Italien Makedonien i en match som slutade 1-1 i VM-kvalet till Ryssland. Nestorivski fanns med från start och Trajkovski var den som nätade.

Parmas problem inledningsvis har varit målskyttet. Defensiven ser betydligt mer pålitlig ut med en solid backlinje med Serie A-rutin. Laget snittar under 1 mål per match framåt och det är bara den gamla räven Calaiò av anfallarna som har nätat. Backarna Di Cesare och den yngre brodern Lucarelli har gjort två mål vardera. Lite kul kuriosa kring Lucarelli är att han nu är 40 bast och har spelat i Parma sedan 2008. Minst sagt en kultbärare!

Med facit i hand så har jag svårt att hitta spelare som ska göra mål i den här matchen. Jag förväntar mig en jämn tillställning där båda lagen bör acceptera ett oavgjort resultat. Palermo saknar flera nyckelspelare och Parma lär säkert vara nöjda med en poäng borta mot ett lag som spelade i Serie A under fjolåret.

Under 2,5 mål spelas till 1,57 hos bet365 .

Tippar 0-0, vad tror ni?
Jag lägger även in en slant på (Resultat 0-0) till 7,50 även det hos bet365 .

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip