Småtråkig form. Låter som hittepå men då man varit på resande fot senaste dagarna så har jag missat reka ett par speltips, givetvis är det dessa som suttit (Exempelvis Mexico som gick inatt).

ALLT som jag spelar, i mina ligor ska sägas, ska ut för bästa resultat, vilket alltid är målet.

Först ut har vi en intressant match i Chile med aningen missvisande tabellplaceringar.

Hemmalaget Palestino är ett av mina favoritlag i den chilenska ligan men som har, precis som nästan varenda lag i ligan, inte lyckats hålla en jämn nivå under säsongens gång. På pappret tillhör de lätt topp 5 och har även en av dem bättre underliggande statsen i ligan, men det är allt för många gånger som de misslyckats med att plocka med sig välförtjänta 3p och de befinner sig således på en niondeplats i ligan. Underkänt sett till lagets kravbild och förutsättningar såklart!

De har däremot en uppåtgående formkurva med 2 segrar på dem 3 senaste ligamatcherna. Segrarna har dessutom kommit mot motstånd av tämligen hög klass och slog Audax Italiano, som gjort det riktigt bra i årets Copa Sudamericana, med hela 3-0... på bortaplan! Det var och är i huvudsak Palestinos offensiv som imponerar mest på mig med spelare som Barticiotto, Maxi Salas, Benitez, Carrasco och Davila. Ja, kvalité i överflöd!

Zoomar vi ut ytterligare så noterar 14 (!) gjorda mål på dem 5 senaste matcherna (Sudamericana, Copa Chile och ligan) och zoomar vi ut än längre bort så hittar vi endast 2 förluster på dem 9 senaste.

Ras runt hörnet?

Om Palestino har bra underliggande stats så kan man säga det motsatta om Coquimbo Unido.

Ser ut som ett topplag sett till form och tabellplacering men spelar som ett bottenlag. Med 4 raka segrar är de det formstarkaste laget och det kanske låter således dumt att gå emot dem... men ligan har ju haft ett längre upphåll och jag tycker att mycket verkar ha hänt under den perioden. Lag som var i form har lidit av det medan lag som var i sämre form har fått jobba ikapp den.

Coquimbo vann senast mot tämligen svaga Curico Unido i en jämn match som högst troligen hade slutat 0-0 om inte Coquimbo fått en straff med sig.

Coquimbos trupp imponerar inte och det är knappt så att någon av deras spelare hade fått starta hos Palestino.

Palestino har stått för bra prestationer mot betydligt bättre motstånd, som exempelvis brasilianska Fortaleza (trots förlust).
De skapar chanser i massor oavsett motstånd och har de bara bättre skärpa idag har de kapacitet till att vinna med både 1 och 2 mål.

Coquimbos enda chans här är att grisa till sig ett positivt resultat, men jag tror att det ska mycket till för att det ska ske mot ett Palestino på uppgång.

Palestino -0.5 spelas till 1.90 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip