Ingen Copa Libertadores denna vecka vilket innebär att Palestino och Huachipato får nu "spela ikapp" resten av tabellen.
Dessa lag har spelat en match mindre än övriga då de också deltar i Copa Libertadores. Det är också det jag baserar mitt main bet på.

Såväl Palestino som Huachipato har matchats hårdare än dem flesta lagen i ligan. Det är rätt vanligt i framförallt Sydamerika att lagen som deltar på två turneringar blir lidande i seriespelet pga trötta ben och rotation. Detta är Huachipatos andra match i den oerhört tight period där de ska totalt spela 4 matcher inom loppet av 10 dagar. Brutalt!

För Palestinos del är spelschemat aningen slappare, men likväl 4 matcher på 11 dagar. Räknar vi in matchen innan så blir det allt som allt 5 matcher på 15 dagar och matcherna därefter fortsätter att dugga tätt. Men det är främst dessa 4 matcher som spelas inom en väldigt intensiv period.

Energin börjar givetvis tryta i dessa lag som fått rivstarta säsongen och jag räknar därför med aningen segare fotboll för var match som går.

Safety first

Bägge dessa lag är framstående i ligan när det kommer till försvarsspelet, men Huachipato har varit snäppet vassare.

Jag ställde mig kritisk till Huachipatos 2024 efter att de tappat såväl tränare som nyckelspelare efter fjolårets ligatitel, men ack vad fel jag hade. Huachipato presterar fortfarande på högsta nivå och är bland dem bättre när det kommer till att skapa chanser samtidigt som de är kanske bäst i ligan på att hålla motståndarna i schack. Allt detta medans de balanserar Copa Libertadores på ett utmärkt sätt vid sidan av. Trots detta ligger de rätt långt ner i tabellen, men jag är övertygad om att de kommer att klättra uppåt i tabellen så småningom.

Palestino å sin sida ligger hela 9 placeringar högre upp än Huachipato. Framgångsreceptet har varit försvaret som endast släppt in 2 mål på 7 spelade matcher. Offensiven har sett desto trögare ut (i ligan) men då försvaret varit impeccable så har det oftast räckt med 1-2 mål för att få med sig 3 poäng.

Palestino och Huachipato är i skrivande stund ligans två målsnålaste lag med 1.71 respektive 1.57 mål per match och är mitt uppe i varsina förlustfria sviter om vi tittar till ligaspelet. I Copa Libertadores har Huachipato imponerat mest då de lyckats spela in 4 poäng på två matcher, trots motstånd av högsta klass!

Mycket pekar på en tight match mellan två lag som gärna vill, och kan, göra upp om topplaceringarna. bet365 erbjuder just nu 1.88 på Under 2.5 mål vilket får bli matchens main bet (1u).

Utöver underspelet gillar jag också Huachipato +0 @ 2.18 ( Unibet ). Det får sin en halv unit.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip