Superintressant möte redan i chilenska ligans andra omgång.

Bortalaget Universidad Catolica är ett av landets "big three", dvs att de är ett av dem tre största klubbarna i Chile tillsammans med La U och Colo Colo.

I och med att de är en såpass stor klubb har de en överlägsen ekonomi i jämförelse med dem andra mindre lagen. De har större dragningskraft och kan också således värva in riktigt tunga namn.

Catolica har dock hamnat i en tung period. Värvningarna slår inte väl ut och tränarvalen har gått att ifrågasätta.

Nuvarande tränaren Nico Nuñez ledde ifjol laget till en sjundeplats i ligan. En slutplacering långt under förväntan och han lever farligt nu efter förlusten mot Ñublense i premiären.

Hägt flygande Palestino

Paletino betyder palestinier på spanska.

Club Deportivo Palestino grundades 1920 av palestinska immigranter och som nått större framgångar än de då säkert knappt kunde drömma om.

De har vunnit ligan två gånger och fostrat flera landslagsspelare. Idag är de ett etablerat Primera-lag som rätt så ofta faktiskt också hänger med i toppstriden.

Palestino slutade fyra senast och deltar, återigen, i Copa Libertadores. Jag själv håller dem som en outsider till titeln då de har en rätt så bred trupp med flera framstående spelare. Vidare så ska det också sägas att andra förväntade titelutmanare inte håller måttet, i varje fall inte i min bok.

Ett av dessa lag är just Universidad Catolica. De har värvat äldre profiler som visat sig vara sämre än förväntat och comebackande Nico Castillo, problembarn med näsa för mål, såg dessutom till att bli utvisad i premiären. Pajasnivå (iofs inte ovanligt för honom) och således ett tungt avbräck såhär tidigt på säsongen.

Palestino vann premiären med hela 5-0 mot nykomlingen Cobreloa. De gjorde det mitt under pågående Copa Libertadores-kval, där de förövrigt slog ut venezuelanska Portuguesa via två stycken 2-1 segrar, och med en reservbetonad startelva. Imponerande!

Palestino har kommit mycket längre i sina förberedelser och då det är en direkt utmanare man ställs emot så räknar jag med att de tar matchen på fullaste allvar. Bästa möjliga startelva att vänta (?) och jag tycker att marknaden har lite väl mycket respekt för Universidad Catolicas "status".

Palestino -0.25 blir spelet. Tas till 1.93 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip