Brasilianska jätten Palmeiras har gått fram som ett ånglok i Copa Libertadores gruppspelet. De är obesegrade 5 omgångar in och har radat upp 4 segrar och 1 kryss. De har också turneringens bästa målskillnad just nu (9+) och ser precis lika bra ut som man förväntat sig. 

I ligan har det sett desto skakigare ut, men det är ju som bekant snarare mer regel än undantag när lag slåss på två fronter såhär pass tidigt på säsongen. Är tämligen övertygad om att Palmeiras tar en topplacering i Serie A när röken lagt sig.

Palmeiras trupp är en oerhört högkvalitativ sådan. Det är etablerade stjärnor blandat med talanger i världsklass. Bland dem mer etablerade spelarna hittar vi tidigare landslagsspelarna Weverton, Marcos Rocha, nuvarande landslagsspelarna Raphael Veiga, Piquerez och Gustavo Gomez, samt tidigare Gothia-cup hypade Dudu. Bland den yngre skaran har vi Endrick och den senaste supertalangen Estevao. En välkomponerad och balanserad trupp, helt enkelt!

Laget leds av tidigare Braga-tränaren Abel Ferreira som är inne på sitt fjärde år i klubben. Kontinuitet är annars en bristvara i Sydamerika och bör ses som ett kvitto på det grymma jobbet han åstadkommit hos dem regerande brasilianska mästarna. Palmeiras har under dessa 4 år vunnit back to back titlar i såväl Serie A (2022 + 2023) som i Copa Libertadores (2020 + 2021). Vi snackar alltså om en stormarkt inom sydamerikansk klubbfotboll.

Bye bye Endrick!

Inatt har Palmeiras möjlighet att sluta som turneringens bästa gruppvinnare, något som lagen brukar lägga stor vikt på. Men, om det inte vore morot nog, så kommer detta också att bli Endricks avskedsmatch. Endrick är avstängd i Palmeiras nästa ligamatch och matchen som skulle spelats mot Atletico MG har blivit framflyttad. Således är detta sista chansen som supportrarna har att se Endrick i den gröna tröjan, åtminstone för den här gången.

Det har varit tryck i luckan och det har i skrivande stund sålts över 34600 biljetter till matchen, så räkna med ett motiverat Palmeiras trots att de redan säkrat gruppvinsten.

1.50 på Palmeiras är ett helt okej odds. De kontrar dessutom på ett överjävligt bra sätt emellanåt och bör kunna få in ytterligare mål så länge som de spräcker nollan. San Lorenzo går vidare på kryss här, det innebär givetvis att det blir full fart framåt vid underläge.

Palmeiras -1 AH spelas till 1.96 hos Unibet .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip