Panathinaikos:

Föll knappt, 1-2, i ett tätt och underhållande första möte på portugisisk mark. Abel Ruiz och Álvaro Djalò gav Braga ett 2-0-överläge i den andra halvleken och Panathinaikos-målvakten Alberto Brignoli gjorde en utmärkt räddning för att förhindra Rony Lopes från att sätta 3-0 och i praktiken döda dubbelmötet. I stället kunde Daniel Mancini slå till med 2-1 i den 95:e minuten, vilket gör det här mötet vidöppet inför returen i Grekland.

I helgen gjorde Panathinaikos entré i det grekiska ligaspelet med en solid 3-0-seger hemma mot Volos efter en dominant insats, där tränare Jovanovic gjorde en hel del förändringar i startelvan.

Braga:

Fick vila från ligaspel i helgen för att fullt ut kunna fokusera på säkrat Champions League-spel och sedan första mötet har Braga dessutom adderat ett namnkunnigt nyförvärv i form av rutinerade landslagsmittfältaren João Moutinho, som kan göra debut även om han måhända inte direkt kastas in i startelvan.

Al-Musrati klev av skadad i den första halvleken senast och den defensiva mittfälten är inte med i truppen som rest till Aten, vilket är ett avbräck på mittfältet.

Panathinaikos måste attackera på hemmaplan

Panathinaikos är starka på hemmaplan och besegrade bland annat OM här senast. Jag håller ändå Braga som favorit att ta sig vidare, även om den knappa fördelen från första mötet gör det mer öppet. Panathinaikos behöver dock jaga i kapp det målmässiga underläget och vi kan nog räkna med att grekerna är mer framåtlutade på hemmaplan. Det kan i sin tur passa Braga, som har sina största styrkor i det offensiva spelet, väl och tala för ytterligare ett underhållande möte. Över 2.5 mål kan testas till 1,89 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip