Toppmöte i grekiska Superligan där PAOK och Olympiakos drabbas samman. Det återstår fem omgångar av slutspelet där PAOK, som är tvåan i tabellen, har 13 poäng upp till tabellettan Olympiakos. Första platsen ger en kvalbiljett till Champions League medan tvåan får kvala till Europa Conference League. Inget av lagen är i toppslag. Dock är detta ett möte mellan de två lagen som har gjort bäst ifrån sig under säsongen. Marknaden erbjuder jämna odds. PAOK borde vara en favorit ändå.

Innan PAOK kryssade mot AEK Aten i den senaste omgången spelade de ett dubbelmöte mot Olympiakos, i semifinalen i den grekiska cupen. Det första mötet på Stadio Toumbas slutade mållöst. Samma siffror blev det i returen på Karaiskakis-stadion. Under förlängningen tog Olympiakos ledningen på straff genom Youssef El-Arabi. Strax därefter kvitterade forne Malmö FF spelaren Antonio Colak - och tog PAOK vidare till en final där de kommer att ställas mot Panathinaikos, 21 maj 2022.

Det ska mycket till för att Olympiakos inte ska vinna ligan i år. Ledningen är ohämtbar för konkurrenterna. Formen är dock inget vidare. Efter en 0 - 1 förlust borta mot Panathinaikos blev det en seger senast, som kom sent. Tabelljumbon Giannina kom på besök och kvitterade två gånger om i matchen. I minut 98 gjorde Rony Lopes ett segermål för Olympiakos, i en match som de ändå kontrollerade bra och skapade mest. Svårare blir det på bortagräs mot en ärkerival, som de har haft det svårt mot.

I mitt tycke bör PAOK få bära på favoritskapet, eftersom de har hemmaplansfördel och har visat sig kapabla till att slåss mot Olympiakos. Därmed finns det ett stort odds värde i att lägga ett spel på en PAOK seger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en seger till Olympiakos och vinst vid en seger till PAOK.

Speltips PAOK - Olympiakos:
1 asian 0 (samma som PAOK draw no bet) - odds 1.92 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - PAOK:
Alexandros Paschalakis, Lucas Taylor, Fernando Varela, Enea Mihaj, Juan Sastre, Filipe Soares, Stefan Schwab, Andrija Zivkovic, Thomas Murg, Alexandru Mitrita & Antonio-Mirko Colak.

Preliminär startelva - Olympiakos:
Tomas Vaclik, Marios Vrousai, Sokratis Papastathopoulos, Ousseynou Ba, Oleg Reabciuk, Yann M'Vila, Andreas Bouchalakis, Garry Rodrigues, Joao Carvalho, Giorgos Masouras & Youssef El Arabi.
---

This is the stats tab
This is the post tip