Parma vs Fiorentina. Två lag som i den värsta av världar kan åka ur serien. För Fiorentina räcker det med en pinne för att säkra kontraktet.

Senaste möten
Fiorentina - Parma 0-1

Serie A
14. Fiorentina 36 8 16 12 47:44 40
15. Parma 36 9 11 16 39:59 38

Parma hemma
18 4 7 7 17:25 19

Formen
F; O, O, O, O

Senaste match
Bologna - Parma 4-1

Fiorentina borta
18 3 8 7 22:25 17

Formen
F, F, F, F, F

Senaste match
Fiorentina - Milan 0-1

En match med mycket på spel - trots allt. Två lag som kan säkra sitt kontrakt för egen maskin i stället för att vara beroende av andra. Empoli möter Torino på hemmaplan och vid hemmaseger där så lämnar man över nedflyttningsplatsen till Genoa som misslyckades med att vinna igår. Man går då upp på 38 poäng - samma som dagens hemmalag Parma. Detta med en omgång kvar av ligan. Parma är således i högsta grad involverat i bottenstriden medan Fiorentina på 40 poäng ska kunna andas ut med så många lag (4) emellan sig och nedflyttning.

Kritiskt då för Parma som vid torsk här bara är en poäng ovan Genoa inför sista omgången då Parma möter Roma borta, och Genoa möter just Fiorentina. Det här är VERKLIGEN en match som Parma vill vinna för att se till att säkra kontraktet innan sista omgången i Rom. Och även om man inte vunnit på länge - senaste segern går tillbaka till 9 mars - så har man gjort en del okej matcher på sistone.

Faktum är att man hade fem raka kryss innan torsken mot Bologna senast. Mot Torino, Sassuolo, Milan, Chievo och Samp. Nu är det dags att kavla upp ärmarna för hemma mot ett formsvagt Fiorentina ska man kunna vinna.

La Viola har fem raka torsk med cupen mot Atalanta inräknad. Mot Juve, Sassuolo, Empoli och senast 0-1 hemma mot Milan. Fans och spelare har gett upp den här säsongen och det lär bli en hel del renovering inför nästa säsong.

Jag tror att Parmas hemmaplansfördel och mer kritiska läge blir avgörande här.

Parma (5-3-2) Sepe - Gazzola, Iacoponi, Gagliolo, Bastoni, Dimarco - Kucka, Stulac, Barilla - Inglese, Gervinho

Out: B Alves, Rigoni (avstängda), Grassi, Diakhate, Schippacasse

Fiorentina (4-3-3) Lafont - Milenkovic, Pezzella, Vitor Hugo, Biraghi - Benassi, Fernandes, Veretout - Mirallas, Muriel, Chiesa

Out: Pjaca (avstängd)

SPELTIPS
Jag spelar Parma draw no bet till 2.12 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip