All in är det enda som gäller för nedflyttningshotade Parma.

Senaste möten
Genoa - Parma 1-2

Genoa - Parma 1-4
Parma - Genoa 5-1

Serie A
14. Genoa 27 6 10 11 28:39 28
19. Parma 27 3 10 14 25:52 19

Parma hemma
14 2 5 7 8:22 11

Formen
O, O, F, O, V

Senaste match
Parma - Roma 2-0

Genoa borta
13 2 5 6 8:18 11

Formen
O, F, O, F, O

Senaste match
Genoa - Udinese 1-1

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Parma (4-3-1-2) Sepe - Conti, Osorio, Bani, Pezzella - Kucka, Brugman, Kurtic - Mihaila - Pellé, Man

Saknar: Nicolussi Caviglia
Osäkra: Iacoponi, Inglese, Valenti, Gagliolo, Gervinho

Genoa (3-5-2) Perin - Masiello, Radovanovic, Criscito - Zappacosta, Zajc, Badelj, Strootman, Czyborra - Destro, Shomurodov

Saknar: Lu Pellegrini, Cassata
Osäkra: -

Efter tre kryss på fyra matcher kom så äntligen trepoängaren som Parma så innerligt behövde. 2-0 hemma mot Roma var riktigt starkt. Särskilt med tanke på att Roma ju slåss om att ta en Champions League-plats. Det bevisar att liket lever och nu är det upp till bevis. Genoa hemma står på tur och det är ett Genoa som ligger lite i mittens rike på en 14:e plats med sex poängs marginal ned till Cagliari som är trea från slutet på nedflyttning. För Parmas del är läget fortsatt väldigt akut. Man hade oflyt att Torino gick och vann vilket gör att avståndet upp till säker mark, trots Roma-triumfen, ligger på fyra poäng. Detta med elva omgångar kvar att spela för.
Vad gäller matchbliden så kan jag inte se något annat än att Parma kommer gå all in för tre poäng. En poäng är inte värdelöst, men det är heller inte bra. Särskilt om Torino går och tar poäng i sin match. Så tre poäng är allt som gäller för hemmalaget och sett till hur svajigt det varit bakåt hela säsongen blir det inte lätt för dem, inte ens mot ett motstånd som inte har så mycket att spela för här och nu.
Samtidigt kanske Genoa är så pass klarsynta att de förstår att poäng här stärker deras position ytterligare när det handlar om att undvika stress i slutet av säsongen.
Genoa kommer från 1-1 hemma mot Udinese och har ett bättre skadeläge än vad Parma har. 1-2 i Genoa vilket betyder att man har revansch att utkräva och det har varit målrika matcher mellan lagen om vi blickar bakåt en säsong också (1-4, 5-1 till Parmas fördel). Hemmalaget har således en god statistik mot Genoa men jag tror definitivt inte att vi ska räkna bort gästerna här. Jag väljer ett målspel då jag inte förväntar mig låsta positioner utan mer öppet spel den här fredagskvällen.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.95 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip