Spännande Parma tar emot nykomlingen Hellas Verona.

Serie A
8. Parma 9 4 1 4 15:13 13
15. Verona 9 2 3 4 6:8 9

Parma hemma
5 3 0 2 10:7 9

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
Inter - Parma 2-2

Hellas borta
4 1 1 2 3:5 4

Formen
O, O, V, F, F

Senaste match
Hellas Verona - Sassuolo 0-1

Är det något mindre lag jag tycker om i Serie A så är det Parma. Det säger ändå rätt mycket att man vågar satsa på en spelare som svenske Dejan Kulusevski - och att det dessutom fungerar. 19-åringen har gjort braksuccé och Janne Andersson kan omöjligt hålla honom borta från landslaget om han fortsätter så här resten av säsongen. Mäkta imponerande. Parma har vunnit tre av sina fem senaste, enda förlusten borta mot SPAL och nu senast fick man 2-2 mot guldkandidaten Inter. Jäkligt starkt på bortaplan. Senaste hemmamatchen 5-1 mot Genoa. Så jag tycker att laget visar upp en bra form, ett bra spel och i kraft av hemmaplansfördel så tror jag att man tar nykomlingen/jojjolaget Hellas Verona av bara farten.

Parma har tre raka hemmasegrar mot Sassuolo (1-0), Torino (3-2) och nämnda Genoa. Hellas kommer från två raka förluster i stället. Först borta mot Napoli med 2-0, vilket inte är något att skämmas för, desto sämre då att man föll med 0-1 hemma mot Sassuolo sist. Det är väl ändå en match där man ska ta poäng ifall man vill slippa en bottenstrid. Båda lagen dras med en del osäkerhet och en del frånvaro. Men jag tror Parma kan hantera det bäst och vinna med sin offensiva fotboll här hemma.

Parma (4-3-3) Sepe - Darmian, Iacoponi, Dermaku, Pezzella - Kucka, Brugman, Barilla - Kulusevski, Gervinho, Karamoh

Saknar: Scozzarella (avstängd), Laurini, B Alves, Cornelius.
Osäkra: Gagliolo, Inglese, Grassi

Hellas (3-4-2-1) Silvestri - Rrahmani, Kumbulla, Gunter - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazovic - Zaccagni, Verre - Stepinski

Osäkra: Radunovic, Badu, Bocchetti, Bessa, Pazzini, Tupta

SPELTIPS
Jag spelar Parma till 2.75 hos bet365 (2/5 units).

Unibet & LeoVegas streamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip