Milan gästar Parma på lördagskvällen.
Mitt speltips: Över 1,5 mål av Milan. Bethard eller FastBet .

Fiasko de luxe av Milan förra veckan när de med nöd och näppe fick med sig 1-1 hemma mot Sampdoria. Hade en del spelare som var iväg på landslagsuppdrag och jag vill väl tro att det spelade in en del. Nu har Pioli fått en vecka att förbereda laget, vilket nog varit nyttigt för en trupp som haft stora problem med skador hela säsongen. Just skadeläget ser ut att ljusna lite här då Leao tros vara tillgänglig, vilket ger fler alternativ offensivt. Romagnoli fortfarande out, men där täcker Kjaer och Tomori upp på ett bra sätt.

Tänkbar elva:
Donnarumma; Dalot, Kjær, Tomori, Théo; Bennacer, Kessié; Saelemaekers, Calhanoglu, Rebić; Ibrahimovic.

Även om spelet inte varit på topp hela säsongen har Milan gjort en hel del mål. Endast i fyra ligamatcher har de gått mållösa. Då har det varit mot toppmotstånd där det funnits förmildrande omständigheter som EL-dubblering eller covidavbräck att ta hänsyn till. Mot de sämre målen har de alltid nätat och i 22/29 matcher har de blivit minst två mål. Har nu ett antal "cupfinaler" kvar för att säkra den där CL-platsen de jobbat hårt för hela året.

Nittondeplacerade Parma har lyckats vinna 3/29 matcher. Endast fem hållna nollor på hela säsongen och bara ett lag har släppt in fler mål bakåt. Släppt in två eler fler mål i 15/17 senaste och någon "nu jävlar löser vi ett nytt kontrakt"-höjning på prestationerna går inte riktigt att skönja även om deras xg-siffror indikerar att de haft en del otur den här säsongen. Haft det väldigt tufft i toppmatcherna där de släppt in minst två mål i stort sett varje gång.

Tänkbar Parmaelva:
Sepe; Conti, Bani, Gagliolo, Pezzella; Kucka, Hernani, Kurtic; Man, Pellè, Gervinho.

Jag tror Parma får det tufft mot ett helmotiverat utvilat Milan här. Zlatan verkar förlänga och vill såklart att laget tar en CL-plats till nästa säsong. Kommer se till att ett fullt påkopplat Milan tar revansch för pissprestationen mot Samp för en vecka sedan.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip