På Stadio Ennio Tardini börjar Parmas äventyr, utan Dejan Kulusevski, i italienska Serie A när Napoli gästar dem. Parma avslutade säsongen på en elfte plats medan Napoli krigade till sig en sjunde plats, som innebär spel i Europa League. Inför säsongen har Parma spenderat och köpt in en massa spelare, medan Napoli har fokuserat på att sälja spelare och har bara köpt in en blivande stjärna. Då Napoli är ett Champions League lag ska de ha enorma chanser till att början ligan med en seger.

Att Dejan Kulusevski har gått till Juventus är ett stort avbräck för Parma. Han gjorde mål senast Parma och Napoli möttes, i ett möte som Parma vann med 2 - 1. Samtliga tre mål gjordes på straffar. Dejan Kulusevski sköt en straff och Gianluca Caprari sköt den andra straffen. Gianluca Caprari har gått tillbaka till Sampdoria. Hur har Parma då ersätt dessa spelare och förstärkt truppen? Jo, genom att köpa bland annat anfallaren Roberto Inglese, mittfältaren Alberto Grassi och målvakten Luigi Sepe från Napoli.

Dessa är alltså spelare som Napoli inte tror på längre. De har suttit på Napolis bänk mestadels av förra säsongen och Parma har nu betalat dyra pengar för dem. Samtliga tre väntas gå rakt in i Parmas startelva. Det säger allt, i mitt tycke, när det kommer till skillnaden mellan Parma och Napoli. Trots att Napoli har lagt 70 miljoner euro på anfallaren Victor Osimhen från Lille har de också rensat i truppen och sålt spelare för 120 miljoner euro. Napoli har tagit bra betalt för fotbollsspelare som de vill bli av med.

Parmas försäsong har bestått av segrar mot Capri, Pro Sesto och Genoa samt en förlust mot Empoli. För Napolis del har det blivit två stycken 4 - 0 segrar över Teramo och Pescara sedan förlusten i åttondelsfinalen mot Barcelona i Champions League. Det råder ingen tvekan om att Napoli, som har fått behålla stjärnor som de vill satsa på, har en bättre spelare på varje position. Jag är också säker på att Parma blir sårbara framåt utan Kulusevski. Därmed blir det ett spel på en rak bortaseger i matchen.

Speltips Parma - Napoli:
2 - odds 1.65 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Parma:
Luigi Sepe, Matteo Darmian, Simone Iacoponi, Bruno Alves, Giuseppe Pezzella, Hernani, Gaston Brugman, Alberto Grassi, Juraj Kucka, Roberto Inglese & Andreas Cornelius.

Bekräftad startelva - Napoli:
David Ospina, Elseid Hysaj, Konstantinos Manolas, Kalidou Koulibaly, Giovanni Di Lorenzo, Piotr Zielinski, Diego Demme, Fabian, Lorenzo Insigne, Dries Mertens & Hirving Lozano.
---

This is the stats tab
This is the post tip