Ett skepp kommer lastat med spel!

Först ut är Recoleta vs Audax Italiano i chilenska cupen.
Lagen från Primera Division äntrar turneringen i den här omgången där motståndet oftast är lag från andra eller tredjedivisionen.
Jag vill påstå att hoppet mellan dessa och Primera Division är en rätt så stor sådanna i jämförelse med andra länder och det blir också därför oftast tämligen enkla bortasegrar för lagen från högstadivisionen.

Av 17 spelade matcher har bara 5 stycken slutat med hemmaseger eller oavgjord, och då har ändå en majoritet av dessa matcher spelats mellan lag från tredjedivisionen (hemma) och andradivisionen (borta).
Tittar vi bara på lag från Primeran så har 5 hunnit spela där det slutade med bortaseger för 4 av dessa.

I den här matchupen är det Recoleta från Primera B (tredjediv) som ställs mot Audax Italiano.
Audax Italianos form imponerar inte, men det finns bra underliggande siffror där och spelschemat har inte varit nådig.
De gjorde en bra match senast mot argentinska Newells i Copa Sudamericana, men åkte på ett baklängesmål i samband med en omställning, vilket också blev matchens enda mål.

De släppte nyss truppen till dagens match och det är en stark sådan där man väljer att endast ställa över två spelare från den senaste startelvan.

Nästan alla Primera-lag har välidgt låga odds idag.
Audax Italiano sticker dock ut och får sig därför en unit. Spelet blir -1 Asian Handicap till 1.90 hos Pinnacle

It's time for Ecuador

Brukar som bekant reka spel i Ecuadors Liga Pro.
Så har inte fallet blivit här hittills vilket har främst berott på tidiga oddssänkningar innan jag hunnit få ut några rekar.
På det privata planet har mina spel i ligan gått bra vilket ändå är betryggande när det väl är dags att reka.

Idag plockar jag två spel i nämnda liga vilka följer här,:

Aucas - Emelec.

Spelarna i hemmalaget har under det senaste året för evigt skrivit in sig i klubbens historia.
Den första ligatiteln ever bärgades under 2022 och nu för bara några dagar sedan deltog man för första gången i Copa Libertadores.

Premiären kunde inte gått på ett bättre sätt när man på hemmaplan slog Copa Libertadores regerande mästare Flamengo. Vinsten kom lägligt dessutom då Aucas haft en trög start på säsongen, trots att man investerat inför 2023:s utmaningar. Matchen vanns på ett rättvist sätt efter att ha hämtat upp och vänt 0-1 underläget mot en av kontinentens starkaste lag.

Ikväll vankas det stormatch i den inhemska ligan, men till skillnad från Aucas välbehövliga seger senast så åkte Emelec på en smärtsam förlust i Copa Sudamericanan mot uruguayanska Danubio. Emelec har inte lyckats lyfta heller och det är framförallt bortaspelet som brister (3 förlust på 3 försök) för Emelec.

Jag tror att Aucas kommer kötta från minut 1 för att försöka dra fördel av höjden, som vi vet alltid är en faktor när lag från "normala höjder" kommer på besök.

Aucas -0.25 spelas till 1.83 hos bet365 .

Guayaquil City - LDU Quito. LDU Quito seger @ 1.80 hos Nordicbet .

Notera att samtliga spel spelas med 1u (Flat).

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip