En av få fotbollsligor som fortfarande är igång finner vi i Australien. Dock spelas matcherna utan åskådare. Detta brukar resultera i att det mer känns som en träningsmatch än en viktig ligamatch. Ett plus är att spelarna hör varandra tydligt.

Tabellfemman Perth Glory välkomnar Western United FC som ligger placeringen bakom värdarna. Såldes är båda lagen på rätt sida slutspelsstrecket.

Western har fördel om vi ser på form. 11-3 i målskillnad på de två senaste matcherna är inget man snackar bort. Tränare Mark Rudans manskap har således gott självförtroende inför denna match. Skyttekungen Besart Berisha har satt fyra mål på de två senaste matcher och offensive mittfältaren Max Burgess kan också skryta med fyra mål på dem. Rutinerade italienaren Alessandro Diamanti finns också med i målprotokollet titt som tätt (ett mål senast). Bakåt är förstekeeper Filip Kurto osäker till spel då han utgick tidigt i senaste matchen. Om polacken ej kan medverka så är andrekeeper Ryan Scott redo att ta vantarna. Inga skador i övrigt för Melbourneklubben.

Perth har inte lika fin form som Western då man har fyra raka utan vinst. Motståndet har dock varit tufft med tre av fyra mot lag bättre placerade. 0-0 senast mot ligaledande Sydney FC på bortaplan får ändå ses som klart godkänt. Har giftig anfallare i Bruno Fornaroli och en finfin framspelare i Diego Castro som ofta hittar rätt med smarta passningar. Inga nya skador i truppen, sedan tidigare är backen Dino Djulbic och anfallaren Christopher Ikonomidis borta.

Troliga laguppställningar:

Perth (3-4-2-1): Reddy; Wuthrich, Mrcela, Grant; Franjic, Kilkenny, Juande, Meredith; Castro, Chianese; Fornaroli

Western (3-4-2-1): Kurto (Scott); Imai, Durante, Uskok; Risdon, Pasquali, Lustica, Pain; Burgess, Diamanti; Berisha

Perth fyra senaste matcher:

Brisbane - Perth 1-1
Newcastle - Perth 2-1
Perth - Melbourne City 2-3
Sydney - Perth 0-0

Westerns fyra senaste matcher:

Western - Brisbane 0-1
Wellington - Western 2-0
Western - Central Coast 6-2
Adelaide - Western 1-5

Finns många bra spelobjekt i den här matchen och med tanke på uteblivet publikstöd så ska inte bortalaget underskattas. Huvudspelet blir båda lagen gör mål. 1.70 hos Unibet , LeoVegas , 888sport & Casumo .

Man kan även tänkas att lägga en slant på Besart Berisha som målskytt och ett hcp-spel på bortalaget.

/ Aston

This is the stats tab
This is the post tip