Två svårslagna mittenlag möts på Arena Garibaldi i den italienska Serie B när Pisa gästas av Ascoli. Pisa har tio raka ligamatcher utan nederlag. Formen är minst sagt fin, speciellt på hemmaplan. Ascoli har bara en förlust på de sju senaste omgångar i ligaspelet. Dock har laget tappat skärpan i försvaret. Alldeles för många mål har släppts in. Därför är det klart fördel till Pisa - som har en stor vinstchans.

Tränaren Luca D'Angelo har gjort det bra med Pisa. Förutom att laget är svåra att bryta ner har han har skapat ett urstarkt hemmalag. Under de tre senaste hemmamatcherna har Pisa sprayat in mål och besegrat Modena, Cosenza och Ternana, med en målskillnad på 10:4. Minst tre mål har det blivit i varje match, under den tiden. Sist blev det dock mållöst borta mot tabelltrean Bari, där mittbacken Adrian Rus blev utvisad. Lättare möte väntar mot Ascoli.

Tränaren Cristian Bucchi har haft svårt att vinna med Ascoli på sistone. Laget är utan seger i de fyra senaste omgångar. Det stora bekymret har varit att hålla tätt bakåt. Fem insläppta mål sist mot Sudtirol och Como ihop vittnar om ett försvar som läcker in mål. Anfallaren Cedric Gondo, som har nätat 4 gånger i ligaspelet, blev avstängd sist och missar detta möte. Så det finns ett offensivt avbräck, i ett anfallsspel som annars har fungerat bra.

Då Pisa har varit dominanta på hemmagräs och nätat i massor är det inget som talar för att Ascoli, med defensiva problem, ska lyckas hålla tätt. Pisa borde klara av att återigen näta fler mål än vad de själva släpper in. Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger i matchen. Till lite mer än dubbla degen i odds.

Speltips Pisa - Ascoli:
1. Odds 2.14 hos Lucky Sports.

---
Preliminär startelva - Pisa:
Alessandro Livieri, Federico Barba, Simone Canestrelli, Hjortur Hermannsson, Pietro Beruatto, Giuseppe Mastinu, Adam Nagy, Idrissa Toure, Olimpiu Morutan, Matteo Tramoni & Ernesto Torregrossa.

Preliminär startelva - Ascoli:
Enrico Guarna, Lorenco Simic, Eric Botteghin, Giuseppe Bellusci, Marcello Falzerano, Michele Collocolo, Mirko Eramo, Fabrizio Caligara, Nicola Falasco, Christopher Lungoyi & Federico Dionisi.
---
This is the stats tab
This is the post tip