Midnattsolsmatchen mellan Piteå IF FF och IFK Luleå spelas på LF Arena inför 500 åskådare i Ettan Norra. Det är ett spännande möte på den nedre halvan av tabellen mellan två gäng på lika många poäng, 12 till antal. Lagen har spelat en träningsmatch i februari månad där Piteå gick segrandes ur med 1 - 0. Piteå är favoriter till att vinna detta möte igen. De har en stor chans att lyckas också, i och med att de har spelat bra på LF Arena, samt att IFK Luleå har problem när de får spela på bortagräs.

Hemmaplans fördelen har visat sig vara en viktig faktor för Piteå denna säsong. Hela 8 av deras 12 poäng har kommit på hemmaplan, där de har två raka segrar i ryggen. Efter två raka förluster i serien fick Piteå spela hemma med publik mot Assyriska. Det bjöds inte på någon hög underhållning utan som mest några halvchanser. Det var först efter en halvtimmespel som Assyriska tog ledningen. Piteå fick en utvisning och släppte in ytterligare ett mål, en kvart in i andra halvleken. Men de gav aldrig upp. James Burgin nickade in reduceringen, Pashang Abdulla sköt in kvitteringen och segermålet. Vändningen var fullbordad.

Med det självförtroendet i ryggen kommer Piteå att vara heta och farliga mot IFK Luleå. I de senaste matcherna har IFK Luleå visat prov på ett stabilt försvarsspel, precis som senast mot Umeå FC. Matchen var jämn för det mesta, även om det var Umeå som satte mest press på IFK Luleå. Pressen gav utdelning och ett snyggt mål av Mikael Wikström avgjorde matchen till Umeås fördel. Bortaförlusten för IFK Luleå var deras tredje på fyra bortamatchen. I samtliga bortamatcher har IFK Luleå släppt in mål.

Det ska mycket till för att bortasvaga IFK Luleå ska lyckas nolla Piteå, som lyckades göra tre mål senast med en man mindre på planen. Då hemmaplan betyder mycket för Piteå är chansen större än varannan gång att de tar samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Piteå - IFK Luleå:
1 - odds 2.20 hos Nordicbet & Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip