Viktig match för Piteå inför sommarledigheten.

ETTAN NORRA
7. Sylvia 14 7 0 7 24:22 21
12. Piteå 13 4 3 6 19:24 15

Piteå hemma
6 3 2 1 12:8 11

Formen
F, V, V, F, F

Senaste match
Umeå FC - Piteå 4-0

O'Keefe - Burgin, Hedström, Stankovic, Bernardo Margado, Sundqvist, Jamehdar, Uddström, Mbye, Abdulla, Johansson

Sylvia borta
6 3 0 3 9:11 9

Formen
F, F, V, F, V

Senaste match
Sylvia - Assyriska 4-0

Lindell - Hadanius, Näsström, Detterman, Ståhl, Binns, Sletsjoe, Tesfay Habte, Gren, Burubwa, Gustavsson

Hemmalaget Piteå har allt som allt gjort en rätt bra vårsäsong för att vara nykomling. Laget kommer dock från två tunga förluster. 1-2 borta mot en annan nykomling Hudiksvall och 0-4 borta mot Umeå FC. Mot Hudiksvall kunde de mycket väl ha fått med sig poäng medan man mot Umeå FC "vek ned sig". Det kommer inte att accepteras igen. Särskilt på hemmaplan, där PIF varit rätt fina. Bara en förlust på sex matcher och tre raka hemmasegrar. Dessa mot Sollentuna (3-0), Assyriska (3-2) och senast hemma mot IFK Luleå med 3-0. Det är ingen enkel bortamatch med tanke på den långa resan upp till Piteå.

Sylvia är ett lag som har en högre höjd än vad Piteå har. På bortaplan har man dock varit väldigt upp och ned. Tre torsk och tre segrar. Formen på Sylvia är rätt så god. Två segrar på tre senaste, samtidigt har man två raka förluster på resande fot. 1-3 mot beskedliga IFK Luleå samt 1-2 mot Karlstad. Sylvia är ett ungt och spelskickligt lag vars samarbete med IFK Norrköping genomsyrar verksamheten. Samtidigt är Pekings mål knappast att få upp Sylvia till Superettan till varje pris utan jag tror att Peking är rätt nöjda med att Sylvia är ett stabilt gäng i Ettan där talanger kan utvecklas.

Jag tror att hemmastarka Piteå kan kriga till sig minst en pinne i den här matchen som för deras del i så fall blir skön och viktig inför höstsäsongen. Nu ligger laget precis ovanför botten.

SPELTIPS
Jag spelar Piteå 1X till 1.72 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip