Polen:

Polen är ute efter revansch efter förnedringen på bortaplan förra veckan, när Belgien vann med hela 6-1. Polen revanscherade sig dock något i 2-2-matchen mot Nederländerna i förra omgången, när polackerna tappade en tvåmålsledning. Krysset gör att Polen – precis som Belgien – står på fyra poäng efter fyra spelade matcher i Nations League-gruppen.

Med 6-1-förlusten färskt i minne lär förbundskapten Czeslaw Michniewicz vara ytterst angelägen om att nå ett resultat hemma på Warszawa och han lär således mönstra starkast tillgängliga lag. Storstjärnan Robert Lewandowski vilade mot Nederländerna och lär återvända till startelvan här, precis som målvakten Wojciech Szczesny, mittbacken Kamil Glik och mittfältaren Szymon Zurowski. I övrigt lär det inte bjudas på några särskilt stora överraskningar. Noterbart från mötet nere i Belgien är att matchen var oavgjord, 1-1, i halvtidspausen och att belgarna sprang iväg med segern först i matchens slutskede, med fyra mål på 20 minuter.

Preliminär startelva: Szczęsny; Cash, Glik, Bednarek, Puchacz; Szymański , Góralski, Żurkowski, Zalewski; Zieliński; Lewandowski

Belgien:

Har blandat och gett en hel del under Nations League-uppehållet. Belgien inledde med en riktigt tung förlust mot grannlandet och ärkerivalen Nederländerna, 1-4, som därefter följdes upp med 6-1-segern mot Polen. I förra omgången misslyckades Roberto Martínez manskap med att inkassera tre poäng mot Wales, där Youri Tielemans gav gästerna ledningen men där Belgien inte kunde hantera matchbilden fullt ut och ett par minuter före slutet kvitterade Nottingham Forests Brennan Johnson till 1-1.

Martínez har bekräftat att Kevin de Bruyne, Yannick Carrasco och Thomas Meunier inte kommer vara med mot Polen, och det finns dessutom frågetecken för Dedryck Boyata och Axel Witsels medverkan. Belgien kommer ändå kunna ställa ett högkvalitativt lag på benen med en rutinerad backlinje med Jan Vertonghen och Toby Alderweireld tillsammans med Leander Dendoncker, och i offensiv väg finns gott om kvalitet i spelare som Tielemans och bröderna Hazard, bland annat.

Preliminär startelva: Mignolet; Castagne, Alderweireld, Vertonghen, Saelemaekers; Praet, Tielemans, T. Hazard; Januzaj, E. Hazard; Batshuayi

Speltips:

Belgien går förstås in som favorit i det här mötet, med tanke på 6-1-segern hemma nyligen, men Polen visade i 2-2-matchen mot Nederländerna att man inte är något oävet lag. Avsaknaden av Meunier, De Bruyne och Carrasco – tre viktiga spelare för Martínez – gör mig lite ovillig att gå på den raka tvåan, även om dugliga ersättare finns. Jag tror den här matchen kan bli målrik – även om vi kanske inte kommer bjudas på någon ny 6-1-historia. Belgien, som har en högkvalitativ offensiv, har gjort mål i deras 47 senaste matcher och Polen, med Lewandowski i spetsen, har hittat nätet i deras 21 senaste. Över 2,5 mål finns till dubbla pengarna hos bet365 .

TV: Melker går för det igen på Europatipset!





This is the stats tab
This is the post tip