I sin sista förberedelse inför VM i Qatar spelar Polen en vänskapslandskamp på Stadion Wojska Polskiego mot Chile. Mötet har inte så stor betydelse för Czeslaw Michniewicz landslag, som kommer att rotera kraftigt. Storstjärnor som Robert Lewandowski och Piotr Zielinski kan komma att vilas helt. Annat är det hos Chile, där förbundskaptenen Eduardo Berizzo har tagit ut sina bästa spelare för att vända en negativ formtrend. Därmed känns detta möte vidöppet.

Polen tog sig till VM som bekant genom att slå ut Blågult i playoffen. Därefter har Polen fajtats med Nederländer, Belgien och Wales i Nations League - där de klarade sig kvar i League A med nöd och näppe. Mycket tack vare två segrar mot Wales. Mot Belgien och Wales blev det bara en poäng, på fyra möten. I VM kommer Polen att få slåss mot Argentina, Saudiarabien och Mexiko. Så det gäller att ha alla spelare friska och krya till dess.

Chile har återigen misslyckats med att ta sig till VM. Precis som året 2018. Att ta 19 poäng efter 18 VM-kvallandskamper räckte till en sjunde plats i Sydamerikanska tabellen. Avslutningen var urusel med fyra förluster mot Ecuador, Brasilien, Argentina och Uruguay. Samt en seger över Bolivia däremellan. Sist blev det 2 - 2 mot värdnationen Qatar i en vänskapsmatch som Chile dominerade totalt. I Chiles trupp finns det rutin hos Gary Medel, Alexis Sanchez, Claudio Bravo och Arturo Vidal.

I mitt tycke betyder detta möte mer för Chile, som är under uppbyggnad och desperat på jakt efter bra resultat. Medan polackerna endast värmer upp och kommer till start med en reservbetonad startelva. Även om Polen vill ha en seger i ryggen inför VM så väntar detta bli en blytung uppgift. Chile är en likvärd motståndare, som kan utmana om ett bra resultat.

Jag krånglar inte till det utan lägger ett spel på att Chile inte förlorar matchen mot Polen.

Speltips Polen - Chile:
X2. Odds 1.75 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Polen:
Wojciech Szczesny, Bartosz Bereszynski, Jan Bednarek, Kamil Glik, Matty Cash, Grzegorz Krychowiak, Piotr Zielinski, Szymon Zurkowski, Nicola Zalewski, Krzysztof Piatek & Arkadiusz Milik.

Preliminär startelva - Chile:
Claudio Bravo, Gary Medel, Guillermo Maripan, Francisco Sierralta, Nayel Mehssatou, Marcelino Nunez, Esteban Pavez, Arturo Vidal, Gabriel Suazo, Alexis Sanchez & Angelo Henriquez.
---

This is the stats tab
This is the post tip