I den andra omgången av VM-kvalet 2018 tar Polen emot formstarka Danmark. Även om marknaden har gått upp en del på hemmanationen så finner jag fortfarande ett oddsvärde i att Danmark inte förlorar detta möte.

Både Polen och Danmark har spelat en VM-kval match innan kvällens uppgörelse.

Danmark dominerade sin match mot Armenien och vann den komfortabelt med 1-0. Saken är den att på de fem senaste matcher så har Danmark endast släppt in ett mål. Aage Hareides försvarsspel funkar bra.

För Polens del blev det något av en liten besvikelse eftersom de endast fick med sig en pinne i Kazakhstad. Då tappade Polen en 2-0-ledning efter halvtidsvilan och fick nöja sig med en poäng. Matchen slutade 2-2. Förvisso är Kazakhstad starka på hemmaplan men Polen ska bara vinna sådana matcher, i alla fall om de ska vara så pass stor favorit som de är i matchen mot Danmark.

Inbördesstatistiken är i Danmarks favör. Under de fem senaste matcherna har Polen endast lyckats besegra dem en gång, med resultatet 3-2, år 2013. Nu är inte Polen lycka vassa på att göra mål framåt, i och med att Robert Lewandowski inte har gjort mål på fyra raka matcher i klubblaget. Det är en lång svacka med tanke på att han är Europas kanske hetaste anfallare. Dessutom är det svårt att göra mål på Danmark så hans problem kommer att fortsätta.

Då detta är nästan ett helöppet möte, i mitt tycke, finner jag ett stort värde i att Polen inte vinner denna VM-kval match. Oddset är 1.73 på utfallet X2 och jag lägger ett spel hos Svenska Spel .

This is the stats tab
This is the post tip