Polen:

Resan mot fotbolls-EM dundrar vidare och trots ett katastrofalt kval, där Polen slutade trea bakom Albanien och Tjeckien i sin kvalgrupp, har man alltjämt chansen att ta en EM-plats. Vid seger mot Estland väntar antingen Wales eller Finland i playoff-final om en plats jämte Frankrike, Nederländerna och Österrike i Grupp D i sommarens EM.

Efter en katastrofal inledning på kvalet fick Fernando Santos sparken i september och ersattes av Michal Probierz på förbundskaptensposten. Även om Probierz rätat upp den polska skutan något och alltjämt är obesegrad så räckte det inte till att säkra avancemang. Polen är dock gigantisk favorit att vinna det här mötet med Estland.

Juventusanfallaren Arkadiusz Milik är skadad, så Krzysztof Piatek eller Adam Buksa väntas göra Barcelonastjärnan Robert Lewandowski sällskap i den polska offensiven. Lägg därtill spelare som Wojciech Szczesny, Jan Bednarek, Matty Cash, Jakub Kiwior, Piotr Zielinski med flera, så är Polen ett betydligt mer namnstarkt lag.

Estland:

Kom tvärsist i Sveriges kvalgrupp – som även innehöll Belgien, Österrike och Azerbajdzjan – där man bara skrapade ihop en poäng på åtta matcher och noterade för mindre smickrande målstatistiken 2-22, där man inte mäktade med att göra något mål på de sex sista kvalmatcherna.

Estland slår i rejält underläge här och har inte i närheten av en tillräckligt bra trupp för att ens komma nära att nalla på en plats till EM, i mitt tycke. Thomas Häberli står inför en tuff utmaning inför fullsatta läktare i Warszawa.

Polen inte att lita på – men ska vara klasskillnad

Polen har inte varit ett lag att lita på det senaste dryga året när man underpresterade kraftigt under Santos ledning, sett till att det ändå finns ett helt gäng spelare som håller bra kvalitet – med både kreativa pjäser som Zielinski och målgörare som Lewandowski och Piatek – men har nu ändå en sista chans att ta bakvägen till en EM-plats. Jag har svårt att se att Estland har någonting att sätta emot i Warszawa. Estland var riktigt svaga i kvalet och läckte in mängder av mål. Även om Polen inte nått sin nivå på sistone ska det ändå råda klasskillnad mellan dessa båda lag. Polen -2 finns till 1,92 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip