En vecka innan Polen ska spela EM gör de sin sista träningsmatch på Stadion Miejski i Poznan där de gästas av Island. Polen är det klart bättre laget och ute efter en så kallad moralisk seger inför mästerskapet. Dock har Polen gett de yngre förmågorna mer tid och utrymme i vänskapsmatchen innan och sparat på kruten till Slovakien mötet i EM. Island missar EM men jobbar hårt för att bygga upp landslaget igen och kommer att vilja bjuda på hård kamp. Därmed är en målsnål tillställning att vänta.

Polen, med en ny förbundskapten i välrenommerade Paulo Sousa, har ännu inte riktigt fittat formen. Efter en dålig avslutning i Nation League med förluster mot Italien och Holland fick Paulo Sousa förtroendet. Men detta år har inte heller skördat några framgångar. VM-kvalet inleddes med en konstig kryssmatch borta i Ungern, sedan ett enkelt möte mot Andorra som polackerna vann. Slutligen blev det en förlust mot England på Wembley. I förra veckan spelades en vänskapskamp mot Ryssland där Polen utan Arkadiusz Milik och Robert Lewandowski klarade av 1 - 1. Försvaret skötte sig bra och är nyckel för fortsättningen.

Island har haft stora bekymmer med att ta segrar. Det har bara blivit 3 vinster på 13 senaste landskamper. I VM-kvalet har Island förluster mot Tyskland och Armenien - utan att ha lyckats näta mot dem - samt en seger över Liechtenstein. En seger blev det senast borta mot Färöarna med 1 - 0, efter mål av Midtjylland yttern Mikael Anderson. Däremot skapade Island väldigt lite i offensiven och fokuserade mest på att hålla tätt bakåt. Att prioritera försvarsspelet väntas islänningar göra även i Polen.

Eftersom detta möte också är en vänskapsmatch så finns det ingen anledning att jobba ihjäl sig. Båda lagen vill få med sig ett bra resultat och spela ihop laget ännu mer och då tas det mindre risker. Därmed tippar jag att vi får se som mest två mål i matchen.

Speltips Polen - Island:
Under 2,5 mål. Odds 2.00 hos Nordicbet & Betsson .

---
Bekräftad startelva - Polen:
Wojciech Szczensy, Tomasz Kedziora, Kamil Glik, Pawel Dawidowicz, Tymoteusz Puchacz, Piotr Zielinski, Grzegorz Krychowiak, Jakub Moder, Przemyslaw Frankowski, Robert Lewandowski & Jakub Swierczok.

Bekräftad startelva - Island:
Runar Alex Runarsson, Alfons Sampsted, Hjörtur Hermannsson, Brynjar Ingi Bjarnason, Gudmundur Thorarinsson, Birkir Bjarnason, Aron Gunnarsson, Andri Baldursson, Albert Gudmundsson, Mikael Anderson & Jon Daoi Bodvarsson.
---

This is the stats tab
This is the post tip