Ett spännande och ett helt öppet returmöte mellan Polen och Italien äger rum på Schlesienstadion. Det är en match som kan sluta hursomhelst, när två lag som har varit duktiga på att göra mål och lika duktiga på att släppa in mål ställs mot varandra. Båda lag har dessutom riktigt vassa anfallare så det finns gott om potential till att vi får se fler mål i matchen än vad marknaden föreslår. När det erbjuds dubbla pengar på att båda lag åtminstone ska lyckas med att göra varsitt mål finner jag det värdefullt.

Oj, vilket match Polen bjöd på senast mot Portugal. Det blev en målfest där slutsiffrorna skrevs till 2-3. Att Portugal gjorde tre mål borta utan Ronaldo är starkt, men i ärlighetens namn visar det hur pass sårbara Polen är defensivt. Polen har släppt in mål i sina samtliga tre matcher efter VM. Två av dem är i Nations League mot Portugal och just Italien dessförinnan, men även mot Irland hemma. Anledningen är dels att försvaret inte håller någon världsklass men också för att Jerzy Brzeczek ställer upp ett offensivt landslag.

Förutom storstjärnan Robert Lewandowski har Polen en av de mest spännande anfallare att hålla utkik efter. Jag syftar givetvis på Krzysztof Piatek, som nätade redan efter 15 minuter mot Portugal. Den 23-årige polska anfallaren har nätat i samtliga åtta matcher för Genoa och är verkligen i toppform. Utöver dessa två herrar har Polen en drös av mittfältare som är farliga i offensiven och som gör mål.

Polen och Italien möttes så sent som för en månad sedan i Nations League. Matchen slutade 1-1. Polens mål gjordes av mittfältaren Piotr Zielinski, som spelar till vardags i Napoli, medan Italiens mål gjordes av mittfältaren Jorginho från Chelsea.

Det skrivs konstant att Italien har problem med målskyttet, trots att de har gjort mål i sina samtliga matcher i år utom mot Argentina (0-2) i en vänskapsmatch och mot Portugal (0-1) i Nations League. Under Roberto Mancinis ledning kan det inte bli något annat än en offensiv fotboll, oftast med tre anfallare på plan samtidigt. Till matchen mot Polen så måste Italien verkligen börja prestera och med det menar jag vinna. För att lycka med det kommer Italien till start med tre anfallare och det mesta tyder på att det blir Insigne-Bernardeschi-Chiesa. Då ska det banne mig bli mål också.

Vi har tidigare blivit bortskämda med att italienarna har den bästa defensiven. Det är dock historia, med tanke på hur slarvigt försvaret har visat sig vara under de senaste matcherna. Sedan den mållösa matchen hemma mot Sverige har Italien släppt in mål (detta år) i sina samtliga åtta matcher. Motståndarna har varit Argentina, England, Saudiarabien, Franrike, Nederländerna, Polen, Portugal och Ukraina. Det finns verkligen inget som tyder på att Italien ska hålla nollan i detta möte.

Det blir full fart framåt för båda lag, igen, när de ställs mot varandra för andra gången i Nations League, så sannolikheten är stor att vi får se mål igen. Det erbjuds ett alldeles för högt odds på att båda lag ska lyckas med minst ett mål i matchen. Jag finner ett stort värde i oddset 2.00 och lägger ett spel på att båda lag gör mål. Oddset finnes hos 888sport , MrGreen och LeoVegas .

---
Preliminär startelva Polen: Lukasz Fabianski, Artur Jedrzejczyk, Tomasz Kedziora, Jan Bednarek, Kamil Glik, Grzegorz Krychowiak, Jakub Blaszczykowski, Piotr Zielinski, Rafal Kurzawa, Robert Lewandowski & Krzysztof Piatek.

Preliminär startelva Italien: Gianluigi Donnarumma, Giorgio Chiellini, Cristiano Biraghi, Leonardo Bonucci, Alessandro Florenzi, Marco Verratti, Lorenzo Pellegrini, Jorginho, Lorenzo Insigne, Federico Bernardeschi & Federico Chiesa.
---

This is the stats tab
This is the post tip