Rak etta på Polen i U21-premiären spelas.

Polen, med bland annat Karol Linetty som startade lördagens kvalmatch mot Rumänien, har ett väldigt spännande lag. Deras facit i U21-sammanhang är väldigt skralt de senaste 15-20 åren, men nu har de något stort på gång. A-landslaget är starkare än på många år och många bra unga spelare finns att tillgå också. Ska sägas att Napoliduon Milik och Zielinski inte kommer till spel, men trots det ser laget bra ut. Har dessutom hemmaplansfördel - vilket absolut inte ska underskattas. Hemmanationer går som bekant ofta starkt i mästerskap. Vid sidan av Linetty finns även Nantes striker Stepinski - som gjort en helt okej Ligue 1-säsong.

Slovakiens kanske mest spännande spelare är Laszlo Benes. En 19-åring från Borussia Mönchengladbach, som kallats nye Hamsik. Redan debuterat i a-landslaget. Jakub Hromada, spelade inte så mycket i kvalet men är en av spelarna med starkast klubblagsmeriter, är skadad. I övrigt består truppen mest av spelare från de inhemska klubbarna. Gjorde det förvisso bra i gruppspelet där de slog ut bland annat Holland och Turkiet, men de nationerna är å andra sidan sällan särskilt starka i U21-sammanhang.

Polens lag känns spetsigare och de har fördel av att spela på hemmaplan. Tycker laget ska ha bra chans mot ett Slovakien som på förhand känns som ett av de svagaste lagen i turneringen.

This is the stats tab
This is the post tip