Över 2,5 mål mellan Polen och Sverige spelas i andra gruppspelsmatchen i U21-EM.

Kryss och 0-0 mot England var väl en okej premiär rent resultatmässigt. Men det gör att seger här är absolut nödvändigt för att ha chans på avancemang. Endast ettorna är garanterade en semifinalplats och bästa tvåa blir man nog inte på färre än sex poäng. Räknar därför med ett Sverige som är lite mindre hängsle och livrem än senast mot England. Skakade ändå fram ett par vassa chanser mot ett defensivt starkt England. Offensiva pjäser som Tibbling, Cibicki m.fl. borde få mer möjligheter att skaka fram målchanser i den här matchen än senast. Konkurrensen om anfallsplatserna är hård och jag blir inte förvånad om Strandberg får starta före Engvall här. Finns också mer att hämta i kantspelet där ytterbackarna borde kunna vara lite mer offensiva i den här matchen - båda är skickliga i sista tredjedelen.

Trolig elva (Expressen):

Cajtoft,
Wahlqvist, Une-Larsson, Dagerståhl, Lundqvist
Tibbling, Melker Hallberg, Olsson, Fransson
Strandberg, Cibicki


Polen föll mot Slovakien i sin premiär, trots en drömstart med ledningmål direkt. 2-1 blev det till slut och det var inte helt orättvist även om Polen hade ett par riktigt vassa chanser i matchen. Hemmanationen visade dock att man är rätt sårbara bakåt, vilket Sverige borde kunna utnyttja.

Förlusten innebär att även Polen har kniven på strupen här. Vinner de inte här är de i stort sett helt borta från allt vad avancemang heter.

Två lag som måste vinna. Ett Polen som visade defensiv sårbarhet i öppningsmatchen, ett Sverige som har en stark offensiv. Känns som att det borde kunna rassla in minst tre bollar här.

This is the stats tab
This is the post tip