Speltips: BLGM i matchen till 1.75 hos bet365 .
—-
Två nationer som båda gör sitt sista genrep inför det stundande EM-slutspelet ställs mot varandra när Polen tar emot Turkiet på hemmaplan.

Efter att ha imponerat på mig under kvalet till EM har Turkiet den senaste tiden stagnerat lite. Man står på fyra raka landskamper utan seger där en 6-1 förlust mot Österrike i mars räknas in. Man kommer senast från 0-0 mot Italien på hemmaplan under förra veckan i en rätt trist historia, där Turkiet dock var närmast ett segermål och kanske förtjänade segern.

Till skillnad från Turkiet kommer Polen med en väldigt fin form till den här matchen. Man är obesegrade i sina 7 senaste landskamper och besegrade Ukraina med 3-1 så sent som i fredags. I den landskampen började storstjärnan Robert Lewandowski på bänken, så ytterligare sparkapital finns inför denna match mot Turkiet.

Sista chansen innan EM

Trots Turkiets lite svagare form den senaste tiden imponerades jag av dem under EM-kvalet, speciellt av deras offensiva spel. Där stod man upp mot till exempel Tyskland och vann, på grund av sitt frejdiga och modiga spelsätt. Den offensiva frejdigheten behöver man hitta tillbaka till illa kvickt, och det tror jag man kommer försöka göra i detta genrep.

Även i Polen finns det numera en hel del spets, vilket man visat i sina senast landskamper där man gjort 8 mål på sina 3 senaste matcher. Hemma i Warszawa har jag väldigt svårt att se Polen gå mållösa.

Turkiets match mot Italien var som sagt ganska låst, men i detta genrepet tror jag på en betydligt mer öppen matchbild mellan två lag som vill kliva in i EM med en bra känsla - genom en seger.

BLGM i matchen till 1.75 hos bet365 testas under måndagkvällen!

This is the stats tab
This is the post tip