Allt står på spel i den sista gruppspelsomgången i Champions League när Porto tar emot Atletico Madrid på Estadio do Dragao. Liverpool har redan vunnit gruppen. Porto ligger tvåa med 5 poäng. AC Milan, som tar emot Liverpool i den sista omgången, ligger på en tredje plats i tabellen med fyra poäng - lika många som jumbon Atletico Madrid. Det blir inte mer spännande än så.

I Liga Portugal går Porto som tåget. De ligger i toppen av tabellen, med lika många poäng som mästarna Sporting. Båda är obesegrade med 11 segrar efter 13 omgångar. De övriga två matcherna har kryssats. I helgen blev det en åttonde raka seger över tabellsexan Portimonense, där Luis Diaz, Vitinha och Otavio nätade. I Champions League är det bara Liverpool som har slagit dem. Porto hoppas att Liverpool gör jobbet i Milano, för då räcker till och med ett oavgjort resultat mot Atletico Madrid.

Colombianen Luis Diaz är i högform. Han leder skytteligan i Portugal med 11 ligamål. I Champions har han nätat två gånger.

När Atletico Madrid tog emot Porto tidigare blev det en mållös tillställning på Wanda Metropolitano. Desto svårare blir det på bortagräs, speciellt då Atletico Madrid har en iskall form. Det har blivit tre raka förluster i gruppspelet - två gånger om mot Liverpool och sedan 0 - 1 hemma mot AC Milan. Förlust blev det senast även i La Liga, där de tappade en ledning till 1 - 2 mot nykomlingen Mallorca. Där skadade sig mittbacksgeneralen Stefan Savic. Sedan tidigare är även Jose Gimenez i sjukstugan. Lättare blir det inte heller då försvarskollegan Felipe är avstängd till detta möte. Med tre försvarare borta blir detta jobbigt.

I mitt tycke är Porto det klart formstarkare laget. Därmed lägger jag ett spel på en Porto seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Atletico Madrid seger och vinst vid en Porto seger.

Speltips Porto - Atletico Madrid:
1 asian 0 (samma som Porto draw no bet) - odds 2.04 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Porto:
Agustin Marchesin, Wilson Manafa, Chancel Mbemba, Pepe, Zaidu Sanusi, Otavio, Marko Grujic, Sergio Oliveira, Luis Diaz, Mehdi Taremi & Evanilson.

Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Marcos Llorente, Mario Hermoso, Geoffrey Kondogbia, Renan Lodi, Angel Correa, Koke, Rodrigo De Paul, Thomas Lemar, Luis Suarez & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip