Porto:

O Clássico borta mot ärkerivalen Benfica på Estádio da Luz är en match tuff nog som det är – men inte blev uppgiften mer överkomlig för Porto-tränaren Sérgio Conceição när han fick mittbacken Fábio Cardoso utvisad efter bara 19 minuter. Porto stretade mot så gott det gick, men fick till slut se sig besegrat med 1-0 efter att Ángel di María gjort matchens enda mål. Porto åkte därmed på sin första förlust i ligaspelet.

I Champions League inledde Porto med en fin seger på bortaplan, när Sjachtar Donetsk besegrades med 3-1 på Volksparksstadion efter två mål från Galeno och ett från Mehdi Taremi. Nu väntar en betydligt tuffare match mot Barcelona hemma på Estádio do Dragão.

Porto under Conceição brukar vara ett välorganiserat lag, svårt att få hål på och i fjol kom man nära att slå ut Inter i åttondelsfasen, där italienarna kom undan med blotta förskräckelsen, och i fjolårets gruppspel besegrade man både Atlético Madrid och Bayer Leverkusen i Porto. Jag har i tidigare speltips höjt ett varningens finger för Portos defensiv, som jag inte blivit övertygad av så här långt under säsongen, även om man stretade emot rejält mot Benfica. Pepe och Ivan Marcano har saknats i mittlåset och Conceição lär hoppas innerligt att 40-årige Pepe är tillbaka här och kan ta plats bredvid Cardoso eller
David Carmo.

Barcelona:

Barcelona inledde Champions League-spelet med en solid och överlägsen 5-0-seger mot Royal Antwerp, men den efterföljande veckan har Barcelona visat upp desto större svagheter. Först fick Xavis gäng slita ont för att besegra Celta Vigo hemma på tillfälliga arenan på Montjuic, där Barcelona gjorde tre mål på matchens sista tio minuter för att vända 0-2 till 3-2. Därefter blev det bara kryss, 2-2, borta mot Mallorca som orsakade en hel del besvär för det katalanska försvaret i omställningsspelet, och i fredags lyckades man till slut ta en 1-0-seger hemma mot Sevilla, där det krävdes ett självmål från mittbacksveteranen Sergio Ramos under slutkvarten för att säkra tre poäng.

Barcelonas defensiv, som släppte in 20 mål på 38 matcher under fjolårets titelvinnande säsong, har inte sett lika trygg ut i år, där man redan släppt in åtta mål på lika många ligamatcher. Barcelona har dessutom haft det lite tufft på bortaplan i Champions League-spel på sistone, där det bara blivit två segrar på de sju senaste bortamatcherna i den ädlaste av europeiska klubblagsturneringarna. I fjol besegrade man Viktoria Plzen, 4-2, men föll mot både Inter och Bayern München.

Xavi fick återigen Raphinha skadad senast och brassen är otillgänglig här, där supertalangen Lamine Yamal lär ligga bra till för att få starta. 16-åringen imponerar varenda gång jag ser honom. Dessutom saknas alltjämt viktiga mittfältsduon Frenkie De Jong och Pedri, vilket är avbräck centralt där Xavi ser ut att få förlita sig på Oriol Romeu, Ilkay Gündogan och Gavi.

Ingen enkel match för Barcelona

Jag tror inte det här blir en lätt resa för Barcelona, som hade det tufft i bortaspelet i Champions League i fjol – förvisso i en tuff grupp – och som fått kämpa hårt för poängen i ligaspelet den senaste veckan. Porto har också lite bekymmer med skador i de defensiva leden, men Conceiçãos lag brukar vara svårslaget på hemmaplan och kommer nog bjuda Barcelona på en rejäl dust om poängen. Jag ser tvåan som ett avslag och tycker Porto +0.5 till 2,04 hos Bethard är intressant.
This is the stats tab
This is the post tip