På Dragão spelas O Clássico när Porto tar emot Benfica i portugisiska Primeira Liga. Lagen möttes så sent som dagen innan Julafton förra året i den portugisiska supercup finalen där Porto vann med 2 - 0 på neutral mark. Efter tretton omgångar i ligan har båda lagen tio vinster, ett kryss och två förluster. Skillnaden, som jag också tror kommer att vara avgörande i denna match, är att Porto har en vassare offensiv och är det laget som har gjort flest mål i ligan. Detta borde leda dem till en ny trepoängare.

Porto och Benfica har fyra poäng upp till den obesegrade tabellettan Sporting Lissabon. Båda lagen kommer att gå för en seger, i syfte att jaga ikapp Sporting Lissabon. Porto vann den senaste ligamötet också över Benfica med 3 - 2 och är favoriter till att vinna denna match också. Formen är på topp hos Porto som har vunnit hela 15 av sina senaste 16 matcher, i alla tävlingar. Framgångsreceptet har varit att Porto har nätat minst två mål, oftast fler än så, i sina tio senaste matcher. Det är imponerande.

I Porto är det inte bara anfallarna som är glödheta och nätar utan även andra, som bland annat mittfältaren Sergio Oliveira som har gjort fem mål i sina sex senaste matcher. Han utgör ett stort hot mot Benfica, som också är formstarka och har bara tappat två poäng från sina senaste sex ligamatcher. Dock har inte Benfica lyckats med att näta fler än två gånger i någon av dessa matcher utan haft en del bekymmer med att komma till vassa lägen och avslut. Försvaret i Benfica har dock hållit en väldigt hög nivå.

Det råder ingen tvekan om att båda lagen är taggade till tänder och ser på detta möte som det viktigaste för säsongen. Porto har hittat en magisk form där allting stämmer och de öser in mål. Det kommer att bli oerhört svårt för Benfica att få med sig några som helst poäng. Därmed finner jag en stor sannolikhet i att Portos succévåg fortsätter och att de vinner igen mot ärkerivalerna.

Speltips Porto - Benfica:
1 - odds 2.20 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Porto:
Agustín Marchesín, Zaidu Sanusi, Chancel Mbemba, Pepe, Nanú, Otávio, Andrés Mateus Uribe, Sérgio Oliveira, Jesus Manuel Corona, Moussa Marega & Mehdi Taremi.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Benfica:
Odisseas Vlachodimos, Gilberto, Jan Vertonghen, Nicolas Otamendi, Alejandro Grimaldo, Rafa Silva, Julian Weigl, Pizzi, Everton, Darwin Núñez & Luca Waldschmidt.
---

This is the stats tab
This is the post tip