Liverpool gästar Porto under tisdagskvällen när Champions League rullar vidare.

Fem senaste för Porto
Gil Vicente - Porto 1-2
Porto - Moreirense 5-0
Atl. Madrid - Porto 0-0
Sporting - Porto 1-1
Porto - Arouca 3-0

Fem senaste för Liverpool
Brentford - Liverpool 3-3
Norwich - Liverpool 0-3
Liverpool - Crystal Palace 3-0
Liverpool - Milan 3-2
Leeds - Liverpool 0-3

Engelsmännen kommer från ett otippat oavgjort resultat i bortamötet med nykomlingen Brentford. I den matchen hade de ledningen två gånger upp, 2-1 och 3-2, men Brentford kom tillbaka till både 2-2 och 3-3 vilket gjorde att det blev delad pott vad gäller poängen, men nu väntar omgång två i Champions League och här tror jag att Liverpool återigen visar vad de går för.

Porto öppnade sin CL-säsong med 0-0 borta mot Atlético Madrid. Därefter har de hunnit med två vinster i ligan där de körde över Moreirense på hemmaplan med 5-0 och nu i helgen som var tog de återigen full pott genom en 2-1-seger borta mot Gil Vicente.

Senast Porto ställdes mot Liverpool var så sent som 2019. Då vann engelsmännen här i Portugal med 4-1 och mötet på Anfield tog de hem med 2-0 och det var i samband med kvartsfinal av den säsongens upplaga av Champions League.

Känslan inför denna gruppspelsomgång två är att Liverpool inte fick ut max av sin insats mot Brentford och nu väntar en match där de kliver in som favoriter, trots en tuff bortamatch. Jag tror trots allt att Liverpool är så pass skickliga att de har vad som krävs för seger här.

Mot Milan i gruppspelspremiären löste de en trepoängare på Anfield.
Nu ska de göra det igen, hämta tre poäng altså.

SPELTIPS
Liverpool vinner matchen och detta till oddset 1.76 hos Unibet .

1-3. Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip