I den första av två åttondelsfinaler i Europa League slutspelet inleder FC Porto hemma på Estadio do Dragao mot Lyon. Marknaden anser att det är ett helt öppet möte kring vilket av lagen som tar sig vidare till kvartsfinalen. Nog är det ändå Porto som är strået vassare. Just spelet på hemmamark har visat sig vara framgångsrikt där Serie A laget Lazio har slagits ut. Lyon vann sin grupp, utan någon förlust. Dock kan det första nederlaget i turneringen mycket väl komma mot Porto, som är i toppslag.

Hemma i Liga Portugal har Porto kopplat greppet om ligatiteln. De är ännu utan förlust med 21 segrar och 4 ovgjorda matcher. Efter att ha slagit ut Lazio, genom att vinna med 2 - 1 i hemlandet och sedan spela 2 - 2 i Italien har de också besegrat Champions League laget Sporting med 2 - 1 i semifinalen, i den portugisiska cupen. Anfallarna Mehdi Taremi och Evanilson hittade nätmaskorna då. De nätade också i lagets senaste ligamatch, där det blev en 4 - 2 seger över Pacos de Ferreira.

Till skillnad från Porto som är serieledare gör Lyon en dålig säsong i Ligue 1. De är nere på en nionde plats i tabellen. Det är hela 19 poäng upp till stormakten PSG. Dock har det gått utmärkt i Europa League. Där kom de etta föra Rangers, Sparta Prag och Bröndby IF. I ligaspelet har de som sagt varit ömsom vin, ömsom vatten. Efter förlusten mot Lille tog Lyon sig samman och vann senast över Lorient med 4 - 1, efter mål av Moussa Dembele, Karl Toko Ekambi och Romain Faivre - två gånger om.

I Porto är bara högerbacken Wilson Manafa ett avbräck. Gästerna har en betydligt längre frånvarolista med Rayan Cherki och Sinaly Diomande definitivt borta. Samt att Tanguy Ndombele, Jason Denayer och Leo Dubois saknades senast och är ytterst tveksamma till att starta. Vidare har mittbacken Jerome Boateng and mittfältaren Jeff Reine-Adelaide precis återvänt från skador. Även om det finns gott om offensiva vapen är känslan att Lyon ändå inte räcker riktigt till för att stå emot formstarka Porto.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på en rak hemmaseger till Porto över Lyon, i den första åttondelsfinalen.

Speltips Porto - Lyon:
1. Odds 2.10 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Porto:
Diogo Costa, Joao Mario, Pepe, Chancel Mbemba, Zaidu Sanusi, Otavio, Vitinha, Mateus Uribe, Wenderson Galeno, Evanilson & Mehdi Taremi.

Preliminär startelva - Lyon:
Anthony Lopes, Malo Gusto, Jerome Boateng, Castello Lukeba, Emerson, Maxence Caqueret, Houssem Aouar, Romain Faivre, Lucas Paqueta, Karl Toko Ekambi & Moussa Dembele.
---

This is the stats tab
This is the post tip