Kniven mot strupen för Portugal i U21-EM. Förra mästerskapets finalister Portugal måste därmed besegra Belgien, samt hoppas på ett gynnsamt resultat mellan Nederländerna och värdnationen Georgien för att kunna säkra avancemang.

Portugal:

Är sist i gruppen efter två spelade omgångar. Chockförlusten i första mötet mot Georgien – när ett ineffektivt och uddlöst Portugal straffades hårt av svagt försvarsspel när Georgien ställde om – följdes upp av blott ett kryss mot Nederländerna senast. Portugal tog ledningen när Pedro Neto serverade André Almeida, men Nederländerna kvitterade i den andra halvleken när Portugal – återigen – släppte in ett billigt mål på en fast situation, när Brian Brobbey nickade in 1-1 i den 78:e minuten. Resultatet var dock långt ifrån orättvist och Nederländerna var i stora stunder det spelförande laget när Portugal värderade försvarsspel framför att gå för ett definitivt avgörande.

Resultatet innebär att Portugal är sist i gruppen med en poäng. Georgien toppar oväntat med fyra inspelade, före Nederländerna och Belgien på två poäng vardera. Portugal behöver således besegra Belgien, samt hoppas att Nederländerna inte besegrar Georgien, eftersom head-to-head i enskilda möten går före målskillnad.

Tomás Araújo är tillbaka från avstängning. Förbundskapten Jorge gjorde en del förändringar till förra mötet och står inför en del tuffa beslut gällande vilka spelare han kastar in från start till den här ödesmatchen.

Belgien:

Har kryssat två gånger om så här långt i mästerskapet. 0-0-matchen mot Nederländerna, som var jämn och där lagen turades om att äga matchbilden men där Belgien hade möjligheter att avgöra i den andra halvleken, följdes upp av en mini-kollaps mot värdnationen Georgien senast. Belgien klev in i halvtidsvilan i en 2-0-ledning efter mål från Maxim De Cuyper och Largie Ramazani, men tappade i den andra när Georgien reducerade tidigt i halvleken och sedan kvitterade ett par minuter från slutet.

Belgien har kvalitet i alla lagdelar med spelare som Debast, Vranckx, De Ketelaere och Lois Openda och kommer – precis som Portugal – behöva gå för segern här för att ha chans till avancemang, om man inte ska lägga sin tillit till att Georgien besegrar Nederländerna.

Båda lagen behöver gå för segern

Marknaden har Portugal som favorit här och jag är benägen att hålla med, även om jag tycker det är lite jämnare på förhand än oddsen visar. Portugal har inte imponerat så här långt, men har mer kapacitet än man visat upp. Båda lagen behöver gå för segern för att ha avancemang i egna händer, vilket borde kunna medföra en öppen och böjande matchbild mellan två lag med offensiv kapacitet. När endera laget tar ledningen kommer motståndarna hur som helst tvingas kasta sig fram. Båda lagen har både skapat och släppt till målchanser så här långt och jag tror det kan bli ett par mål även här. Över 2.5 mål finns till 1,76 hos Expekt .