Speltips: Portugal över 2,5 mål i matchen till 1.80 hos bet365 .

Uppsnack & rekar (Grupp A)


Genrepen inför EM/speltips/">Fotbolls-EM är i full gång och det har nu blivit dags för Portugal att ge sig in i leken när man tar emot Finland på hemmaplan. Portugal är ett landslag som det enligt mig snackas lite för lite om inför detta EM. Man gjorde ett extremt starkt EM-kval där man gick rent, 10 vinster på 10 matcher.

Man har en trupp där det finns världsklasspelare på i princip varenda position, och i vissa fall i överflöd.

Finlands landslag känns betydligt mycket svalare än man gjorde för ett par år sedan. Nyckelspelarna börjar bli till åren och generationsväxlingen känns inte helt 100.
Man förlorade klart mot Wales i playoff till EM med 4-1 och hade innan det en förlust mot Kazakstan på kontot. 

Finland får det tufft

Dessa landskamper inför EM kommer användas för att spela ihop laget, men även för att ge spelare chansen att spela till sig en plats i en EM-elva. Någon avsaknad av motivation ser jag därför inte framför mig från Portugals sida.

Offensivt kryllar det av alternativ och just den offensiven ser jag inte hur Finland ska orka stå emot. Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao, Ronaldo, Jota är bara ett par av namnen som finns att välja av.

Finnarna tycker jag som sagt känns lite på nedgång. Trots att man inte var så långt ifrån en plats i EM då man tog sig till playoff kändes det aldrig riktigt nära ändå. När man nu ställs mot Portugal ser jag inte hur man ska ha speciellt mycket att sätta emot. Inget ont om Djurgårdens Miro Tenho, men det är trots allt vad Finland har att komma med mot Portugals offensiv.

Finland kommer säkert komma motiverade till den här landskampen, men jag tror tyvärr varken man har tyngden eller kvalitén för att stå emot ett Portugal som ska spela ihop sig för ett stundande EM. Portugal över 2,5 mål i matchen spelas till 1.80 hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip