EM-finalen är här och även om jag tror på Frankrike lockar inte oddset tillräckligt för det raka spelet. Inte omöjligt att matchen går till förlängning. Däremot tror jag på en matchbild där Portugal ligger lågt och det är Frankrike som står för trycket mestadels.

Vägen till finalen

Portugal - Island 1-1
Portugal - Österrike 0-0
Portugal - Ungern 3-3

Portugal - Kroatien 1-0 (övertid)
Portugal - Polen 1-1 (straffar)
Portugal - Wales 2-0

Frankrike - Rumänien 2-1 (5 hörnor)
Frankrike - Albanien 2-0 (6 hörnor)
Frankrike - Schweiz 0-0 (10 hörnor)

Frankrike - Irland 2-1 (9 hörnor)
Frankrike - Island 5-2 (4 hörnor)
Frankrike - Tyskland 2-0 (5 hörnor)

Ja, mitt spel blir i stället på hörnor. Ser vi till statistiken från de tidigare matcherna så har Frankrike klarat över 5,5 hörnor i hälften av matcherna, och varit tämligen nära i de andra. Mot Island satt det mesta i mål och första matchen mot Rumänien var krampaktig. Tyskland hade ett lag som kunde matcha Frankrike i bollinnehav och hade själva tryck många gånger under matchen. Tror Portugal kommer ge upp bollen till hemmanationen och försöka kontra sönder dem i stället. Portugal är starka centralt och därför lär många anfall styras ut mot kanterna, där det gäller för spelare som Payet och Sissoko att vara finurliga. Evra och Sagna kommer smattra upp längs kanten för att överlappa på inlägg. Jag tror att över 5,5 hörnor är klart nåbart så länge inte Frankrike nätar med en gång i matchen, då finns alltid en risk, men jag tror på en jämn EM-final där ett avgörande inte kommer fällas förrän sent i matchen. Inför sina hemmasupportrar kommer Frankrike vilja styra och ställa showen.

Preliminära elvor (Whoscored)

Porugal (4-3-1-2) Patricio - Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro - Sanches, Carvalho, Mario - Silva - Rondalo, Nani

Frankrike (4-2-3-1) Lloris - Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud


SPELTIPS
Tror att Frankrike kommer att ligga på och Portugal satsa på lågt försvar och omställningar. Därför känns Frankrike över 5,5 hörnor som ett klart möjligt utfall till 1,80 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip