På Estadio Jose Alvalade i Lissabon avslutar Portugal sina EM-förberedelser med att ta emot Israel i en vänskapsmatch. EM-mästarna vill så gärna ta en moraliskt viktig seger inför det stora mästerskapet där dödens grupp väntar dem. Motståndarna i EM gruppen är Frankrike, Ungern och Tyskland, så Portugal har en rejäl utmaning framför sig. Det gäller så klart att spela ihop laget tills dess och med tanke på vilken trupp Portugal har så finns det i princip ingenting som Israel kan göra för att stoppa dem.

EM har varit en framgångsrik saga för Portugal under de senaste åren. År 2012 nådde de en semifinal och år 2016 slog de Frankrike i finalen. Därför ses Portugal också som en av favoriterna i mästerskapet, även om motståndet är stenhårt. Detta år har Portugal inlett piggt med segrar över Azerbajdzjan och Luxemburg i VM-kvalet samt ett oavgjort möte borta i Serbien. Portugal har också spelat en vänskapskamp mot grannen Spanien i Madrid, som slutade mållöst. Starkt dock av Portugal att hålla nollan.

Sedan dess har Bruno Fernandes, Ruben Dias, Joao Cancelo och Bernardo Silva anslutit till den portugisiska truppen. Dessa är rejäla förstärkningar i ett redan starkt lag ledda av X-faktorn Cristiano Rolando på topp. Gästerna Israel, som är rankade på plats 85 hos FIFA, har inte lyckats kvala till EM då Skottland slog ut dem på straffar i playoffen. Förbundskaptenen Willi Ruttensteiner har fått en bättre start detta år med segrar över Moldavien och Montenegro i VM-kvalet, samt oavgjort mot Skottland.

Israels bästa spelare är Eran Zahavi, som spelar i PSV, samt Shakhtar Donetsk yttern Manor Solomon. Båda nätade senast mot Montenegro. Men de räcker inte till mot en trupp av världsklasspelare som är nyckelspelare i sina respektive toppklubbar ute i Europa. Portugal befinner sig på en fempte placering på FIFA världsrankning och kommer att vilja avsluta sina förberedelser med en seger i ryggen. När motståndet är svagt är sannolikheten stor i att portugiserna vinner med fler än ett måls marginal.

Speltips Portugal - Israel:
1 asian -1,5 (samma som Portugal -1,5 mål). Odds 2.07 hos Snabbare & Hajper .

---
Bekräftad startelva - Portugal:
Rui Silva, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Ruben Neves, William Carvalho, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Diogo Jota & Cristiano Ronaldo.

Bekräftad startelva - Israel:
Ofir Marciano, Eli Dasa, Eitan Tibi, Sun Menahem, Orel Dgani, Ofri Arad, Bibras Natkho, Neta Lavi, Sun Menahem, Manor Solomon & Eran Zahavi.
---

This is the stats tab
This is the post tip