Speltips: Portugal rak seger till 1.72 hos Unibet .
—-
En väldigt spännande träningslandskamp tar plats under lördagen när Portugal välkomnar Kroatien till Lissabon när förberedelserna för EM fortsätter.

Båda lagen har hunnit med att spela en landskamp i början av veckan, där Kroatien slog Nordmakedonien med 3-0 och Portugal besegrade Finland med 4-2.
Kroatien ställde upp med en blandning av givna spelare och lite rotation i landskampen mot Nordmakedonien.
Gvardiol, Stanisic, Brozovic, Pasalic och Vlasic var några av namnen som vilades helt. Samtidigt startade spelare som Perisic, Kovacic och Kramaric.
Utifrån detta förväntar jag mig en starkare elva från Kroatien i denna match då det är deras sista inför EM.

I Portugal är läget lite annorlunda. Faktum är att man spelar tre landskamper under denna samling innan EM. Efter denna match mot Kroatien har man en landskamp mot Irland på tisdag nästa vecka innan man ger sig av till Tyskland.
I matchen mot Finland ledde man med 3-0 innan finnarna hämtade ikapp till 3-2. Bruno Fernandes stängde sedan tillställningen med sitt 4-2 mål.
Matchen i sig var dock långt ifrån jämn. 23-2 i målchanser till Portugal i en match där 4-0 hade varit mer rättvist än 4-2.

Portugal blir numret för stort på hemmaplan

Jag fortsätter vurma för att Portugal pratas alldeles för lite om Portugal inför detta EM. Man har en makalöst starkt trupp med världsklasspelare i överflöd.

Förbundskapten Martinez kan mycket väl snurra på ett par gubbar i de återstående 2 landskamperna. Eftersom truppen är så pass bred kommer det dock vara ett urstarkt Portugal som ställer upp mot Kroatien oavsett hur man väljer att matcha laget. Får jag gissa tror jag även man lägger lite mer krut på denna match än nästkommande mot Irland.

Eftersom matchen spelas i Lissabon kommer den portugisiska publiken vilja ge sitt landslag en rejäl boost inför mästerskapet, så hemmaplansfördelen värderar jag rätt högt i detta möte.

Kroatien är absolut inget landslag man bara springer över, men jag är inte fullt så övertygad som många andra att man går mot ett framgångsrikt EM. Jag vill säga att det är ett landslag som är lite på nergång, men som fortsatt har en drös av rutin och kvalité.

Jag håller Portugal som det bättre laget i detta möte, och på hemmaplan väljer jag att spela Portugal rak seger till 1.72 hos Unibet !

This is the stats tab
This is the post tip