Portugal att göra minst två mål spelas mot Schweiz.
Speltips: Ö1,5 mål av hemmalaget.
Det ger SpeedyBet 1.85 för.

Portugal vann sin Nations League-grupp före Italien och Portugal.
Schweiz vann sin grupp före Island och Belgien.
De här lagen möttes i VM-kvalet inför Rysslandsmästerskapet. Bägge lagen vann hemmamatchen med 2-0.

Semifinal i Nations League nu. Matchen spelas på Estádio Do Dragão i Porto, vilket gör att Portugal har hemmaplansfördel. Är normalt otroligt hemmastarka (inte förlorat en tvälingsmatch på hemmaplan sedan 2014).

I Nations League-gruppspelet avstod Cristiano Ronaldo landslagsspel. Han är med i truppen här. Med tanke på att säsongen i Juventus blev något av en besvikelse med tanke på CL-uttåget mot Ajax räknar jag med att vi får se en inspirerad Ronaldo här. Positivt att han inte spelat på ett par veckor här, en utvilad och titelhungrig Ronaldo är guld värd för Portugal.

Tycker att Portugal även i övrigt har ett intressant lag med en bra mix av talang och rutin. Så gott som alla spelare är ordinarie i klubbar på en hög internationell nivå. Vid sidan av Ronaldo finns även Bernardo Silva, som gjort en mycket bra säsong i Man City. Såg Portugal i EM-kvalet mot Ukraina och Serbien för ett par månader sedan. Att det bara blev två kryss i de matcherna var något av ett mirakel - Portugal var klart bättre i bägge matcherna.

Tänkbart lag:
Patricio; Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro; Carvalho, Moutinho; Bernardo, Rafa Silva; Ronaldo, Sousa.

Schweiz har varit inblandade i några märkliga matcher senaste tiden:
I Nations League-avslutningen vände de själva 2-0-underläge till seger 5-2 hemma mot Belgien. Behövde vinna med två mål då för att vinna gruppen.
Senast i EM-kvalet hämtade Danmark in 3-0 till 3-3 sista fem-tio minuterna.

Många mål och underhållande spel. Ett försvarsspel som kanske inte varit toppklass alla gånger. Men Schweiz har ett rätt bra lag också. Verkar som att Xhaka (EL-final förra veckan) och Shaqiri (kvisten i CL-finalen i lördags) kommer till spel. Brukar dock generellt gå klart starkare hemma än borta i kvalspelen.

Tänkbart lag:
Sommer; Mbabu, Elvedi, Akanji, Rodriguez; Freuler, Xhaka, Zakaria; Shaqiri, Seferovic, Zuber.

Känslan är att allt är upplagt för Portugal här. De har hemmaplan och kommer såklart ha full motivation att ta hem den här Nations League-titeln. Tycker också att de ska vara något snäpp bättre än Schweiz, vars försvar visat sig vara bräckligt stundtals. Med tanke på att det är en semifinal kommer laget som eventuellt ligger under behöva gambla rejält för att hitta en kvittering - vilket det andra laget kan utnyttja. Något sånt ser jag framför mig här - ett Portugal som tar ledningen och sedan kontrar in spiken i kistan. Varför inte via en hungrig Ronaldo?

2-0?

This is the stats tab
This is the post tip