Portugal tar emot Slovakien på fredagen.
Mitt speltips: Portugal vinner & håller nollan.
Spela det som en bet builder (Portugal + BLGM nej) eller ett färdigt spelalternativ.

Hemmalaget har 24-0 på sina sex matcher hittills. Vinner de den här matchen så är chansen stor att de kan kvittera ut en EM-biljett redan. Det + hemmamatch gör att jag tror det blir fullt fokus och bästa möjliga lag/prestation här. Kan isåfall rotera lite i den tuffare bortamatchen mot Bosnien.

Att Portugal hållit nollan i sex matcher gör väl att det snart enligt något slags rimlighet kommer ett långskott eller liknande som hittar in för moståndarna. Men faktum är att portugiserna släppt till väldigt få målchanser hittills sett till xg. Särskilt på hemmaplan där det brukar kunna vara rätt bra publiktryck och dominans. Truppen är som bekant extremt stark utan direkt svaga positioner. Framför allt offensivt finns många fina namn. Men även bra målvakter, försvarare och defensiva mittfältare.

Svagt Slovakien

Slovakien har gjort åtta mål på sex kvalmatcher hittills. Då har de ändå mött Liechtenstein två gånger och även Luxembourg hemma. Nollades hemma mot Portugal i förra samlingen. Har ett par välmeriterade spelare såsom Skriniar, Lobotka och Hancko, men det är mestadels defensiva pjäser. Saknar riktigt vassa offensiva spelare och det är rätt liknande hur det såg ut när Sverige slog ett väldigt uddlöst Slovakien i EM för ett par år sedan.

Deras viktigaste match den här samlingen är den som kommer härefter - Luxemburg borta. Det är nyckelmatchen för att lösa en EM-biljett. Här kommer de mest troligt torska även om det blir en bragdinsats.

Portugal ska ses med toppchans i den här matchen tycker jag. Att de håller nollan känns klart troligt. Väljer vinna + nollan till högre odds än -1,5 då vi får med oss vinst på en 1-0-seger. Det känns troligare än exempelvis 3/4-1 den här gången.

Speltips: Portugal vinna + hålla nollan.
This is the stats tab
This is the post tip