Speltips: Cristiano Ronaldo över 1,5 skott på mål @ 2,18 - Expekt

Portugal mot Slovenien i åttondelsfinal i EM på Deutsche Bank Park i Frankfurt. Domare i matchen är Daniele Orsato från Italien.

EM-kvalets bästa lag var Portugal som vann 10 av 10 matcher och hade 36-2 i målskillnad. Även om gruppen var lätt så fanns det ett par halvluriga motståndare som Bosnien, Slovakien och Island bland motståndarna. 

I EMs gruppspel så blev det lite tursamt 2-1 i premiärmatchen mot Tjeckien men sedan hela 3-0 mot Turkiet och avancemanget var i hamn redan innan sista gruppspelsmatchen. Luftade truppen mot Georgien, men här kommer förbundskapten Roberto Martinez som var inte nöjd med 0-2 i baken, att köra med starkaste elvan. Visst hade Portugal chanser att både reducera och kvittera men bollen ville inte in. Unge Benfica-backen Antonio Silva hade inte sin bästa dag på jobbet och det samma kan man säga om Porto-målisen Diogo Costa. 

Till denna match lär de som vilades senast vara åter. Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes och Joao Cancelo bör bilda backlinjen. På mitten kommer Vitinha och Bruno Fernandes in och på topp får Cristiano Ronaldo sällskap av Bernardo Silva och Rafael Leao som är åter efter avstängning. 

Inga skador i truppen efter att Diogo Jota nu är helt fit for fight, redo att hoppa in när / om det behövs. 

Portugal trycker på med Cristiano Ronaldo i spetsen

De enda två lagen som lyckades gå vidare från gruppspelet på tre poäng var Danmark och Slovenien som båda fanns i grupp C. Slovenien kryssade i alla gruppspelsmatcherna, 1-1 mot Danmark och Slovenien för att i sista omgången klara 0-0 mot England. 

Gjort det stabilt bakåt med Jan Oblak som sista utpost. Framåt bara två mål så lite mer att önska av anfallsduon Benjamin Sesko och Andraz Sporar. Även Jan Mlakar och Timi Max Elsnik behöver höja sig ett snäpp om det ska bli fler mål för Slovenien i detta mästerskap. 

Vänsterbacken Erik Janza är avstängd efter två gula kort i gruppspelet. Jure Balkovec känns som den naturliga ersättaren. I övrigt inga förändringar att vänta i startelvan av förbundskapten Matjaž Kek. 

När lagen möttes i en träningsmatch i Mars vann Slovenien med 2-0 i Ljubljana, så även om Portugal är storfavoriter så är det inget lätt motstånd att bara köra över. 

Dagens huvudspel blir Cristiano Ronaldo att skjuta minst två skott på mål under matchen. 

Har så här långt under mästerskapet följande stats. Mot Tjeckien, 5 skott varav 3 skott på mål. Mot Turkiet 4 skott varav 1 skott på mål och mot Georgien 3 skott varav 1 skott på mål. 

Tycker det finns fina förutsättningar för Cristiano Ronaldo här att få iväg minst två skott på mål då Slovenien förväntas backa hem och låta Portugal ha mycket boll. CR7 vill alltid spela och vill alltid göra mål så ingen risk att han går och såsar på planen, utan kommer hugga på de chanser som dyker upp och som bekant bra både med fötterna och skallen. 

Får nu också bästa möjliga lekkamrater på topp och både Bernardo Silva och Rafael Leao slår fina passningar från kanten. Bruno Fernandes också en bra spelare om han fokuserar på rätt saker och slopar gnället och dykandet. 

Spelet sitter om Cristiano Ronaldo skjuter minst två skott på mål under matchen.  

This is the stats tab
This is the post tip