Stormöte i Nations Leagues sista omgång!

Portugal kommer till den här matchen med gott självförtroende och gruppsegern i sikte efter 4-0 mot Tjeckien samtidigt som Spanien förlorade på hemmaplan mot Schweiz med 1-2. Med ett tvåpoängs-försprång på Spanien inför denna avslutande omgång räcker det med kryss för Fernando Santos mannar för att ta sig till slutspel.

Spanien - Portugal 1-1
Portugal - Schweiz 4-0
Portugal - Tjeckien 2-0
Schweiz - Portugal 1-0
Tjeckien - Portugal 0-4

Som lag har Portugal sett oerhört starka ut. Med endast två insläppta mål på fem matcher har defensiven sett ramstark ut, samtidigt som offensiven flödar. Portugal behöver nog ingen närmare introduktion, men det tåls att sägas att det känns som dem har något väldigt fint på gång inför ett stundande VM. Med spelare som Rafael Leao och Bernardo Silva i superform och Cristiano Ronaldo i en landslagsdress blir det jobbigt för vilket försvar som helst.

Spanien - Portugal 1-1
Tjeckien - Spanein 2-2
Schweiz - Spanien 0-1
Spanien - Tjeckien 2-0
Spanien - Schweiz 1-2

Spanien har likt Portugal sett bra ut under detta Nations League. Med två kryss och två segrar innan plumpen senast mot Schweiz är man fortfarande med i leken om gruppsegern, men då krävs det seger mot Portugal, I Portugal, på tisdag.

Spanien är lite i en generationsväxling, och det är självklart inte samma Spanien som sprang hem både VM- och EM segrar för dryga tio år sedan. Men det finns mycket spännande i detta spanska landslag. Frågan är bara om dem är där redan.

Inga nya skador har rapporterats inför matchen, så räkna med starka elvor från båda lagen.

Jag tror att vi kan få se en ganska tillknäppt historia med tanke på allt som står på spel. Portugal är nöjda med ett kryss, men Spanien vet också att ett mål räcker för att ta gruppsegern ur Portugals händer.

Jag vill egentligen landa i att Portugal bör vinna denna match sett till form, kvalité och rutin. Men Portugals ramstarka försvar, matchens betydelse och sett till vad som står på spel, blir mitt spel under 2,5 mål i matchen till 1,735 hos Pinnacle.

—-
Förväntad startelva Portugal:
Patricio - Cancelo, Pereria, Dias, Dalot - Fernandes, Neves, Silva - Leao, Ronaldo, Jota.

Förväntad startelva Spanien:
Simon - Carvajal, Garcia, Torres, Alba - Koke, Rodri, Pedri - Sarabia, Morata, Torres.
This is the stats tab
This is the post tip